2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Járhatatlan utak Zalában

2013. március 15. péntek, 10:18
Címkék:

A 76-ös főút Sármellék és Alsópáhok közelében nem járható. A 75-os főút Bak és Zágorhida között teljesen le van zárva. Ezeken a főutakon kívül mintegy 35 mellékúton nem vagy csak nagyon nehezen lehet közlekedni.
Keszthely térsége kritikus, a 75. sz. főút és a 76. sz. főút Zalacsány és Keszthely közötti szakaszát nem javasolt közlekedési útvonalként tartják nyilván – tájékoztatta honlapunkat Rigó Csaba kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke.

2013. március 14-én Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke öt intézkedést adott ki a rendkívüli időjárási helyzet kezelésére.

Visszavonásig elrendelte minden gépjármű forgalmának, ideiglenes korlátozását az M7-es autópályán a Somogy-Zala megyehatártól Letenyéig mindkét pályatesten, továbbá az M70 autóúton Tornyiszentmiklóstól mindkét irányban. Utasították a járási védelmi bizottságokat a rászorulók elhelyezésére , ellátására.

Jelenleg összesen 349 fő van a Járási Helyi Védelmi Bizottságok és a települési vezetők által kialakított szükségszállásokon, melegedő helyeken. Keszthelyen, Sármelléken, Alsópáhokon, Nagykanizsán valamint Letenyén.

Az éjszaka folyamán a viharos erejű szél több településen is okozott áramszüneteket, ezeket a szolgáltatók reggelre mindenütt kijavították.

Műszaki mentés az M7 bal pályatest 229 km szelvényénél folytatódik, várhatóan egy órán belül befejeződik. A járművek kisorolása a műszaki mentéssel összhangban folyik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a déli órákra megyénkben mindenhol megszűnik a havazás, mérséklődik a szél. A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint a délutáni órákra minden főútvonalon megindulhat a személyforgalom.

Amíg a viharos szél nem mérséklődik, kérünk mindenkit, hogy csak a legindokoltabb esetben induljon útnak, és indulás előtt tájékozódjon az útviszonyokról.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK