2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Járdafelújítások Zalaegerszeg belvárosában

2014. január 21. kedd, 15:01
Címkék:

Az elmúlt időszakban igyekeztek a belváros minden részére hangsúlyt fektetni – fogalmazott Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a járdafelújításokkal kapcsolatos sajtóbejáráson.

jarda kazinczy2

A Deák Ferenc Új Városépítő Program támogatásával

Elmondta, a legutóbbi munkálatok során az elmúlt évben az Arany Bárány hotel előtt elkészült szakasz folyatásaként felújították a szintén rossz állapotú járdaszakaszt a Kazinczy tér déli oldalán egészen a Mártírok útjai kereszteződésig. Az új szakaszt az előzővel megegyező színű és formájú térkővel építették át. A járási hivatal előtt egy kis öblöt is kialakítottak, ahova padot helyeznek ki majd. A beruházás 11 millió forintba került.

A második feladatként az Ady Endre utca mindkét oldalán alakítottak ki térköves járdát hatvan-hatvan méter hosszúságban. Emellett kicserélték a szegélyeket, előkészítve az idei évre tervezett útrekonstrukciót. Ez a felújítás mintegy 4,2 millió forintot tett ki.

A harmadik munkarész a Rákóczi Ferenc utca északi oldalán lévő járdaburkolatot érintette a Könyök utcai csatlakozástól keletre. Új aszfaltréteget kapott ez a szakasz 3,1 millió forint költséggel.

jarda kazinczy1

A polgármester kiemelte, a Deák Ferenc Új Városépítő Programból 18 millió forintot fordítottak a kivitelezésekre, amit három zalai vállalkozás végzett el. A járdák felújítását idén is folytatni kívánják a belvárosban és más városrészekben. Az épített környezet megújításának egyik legfontosabb beruházása lesz idén a Dísz tér átépítése, ami a zalaegerszegi belváros-rehabilitációs program funkcióbővítést célzó részeként valósul meg.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak, hogy az elmúlt években számos utcában megújulhatott a járda a belvárosban. Fontosnak nevezte, hogy a mostani fejlesztés során a járási hivatal előtt is megszépült és biztonságosabbá vált járda, ahol sokan megfordulnak ügyeiket intézve.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK