2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jaj úgy élvezem én a strandot...

2015. július 15. szerda, 13:15
Címkék:

Augusztus elején újra megnyílik a zalaegerszegi városi strand. A munkálatok már zajlanak, épül a 210 négyzetméteres pancsolómedence és létesítenek két kültéri zuhanyzót, egy napvitorlás árnyékolót valamint öltözőket, melyeket mozgássérültek is igénybe tudnak venni. A Vizafogó szobrot pedig a pancsoló közelébe helyezik el. A beruházás bruttó 113,3 millió forintba kerül.

zalaegerszegregen2

Augusztus elején újra kinyit a zalaegerszegi városi strand

Balaicz Zoltán polgármester a strand Ady út felőli bejáratánál örömmel számolt be minderről. Kitért arra, hogy 2011-ben egy rossz döntés következtében zárták be a létesítményt. 2014 júliusában, a kampány időszakában ígéretet tettek arra, hogy újból megnyitják. Ennek érdekében az új városvezetés az őszi választásokat követően a költségvetéshez igazodó reális tervet készített. A második ütemben egy tanmedence építését szabták meg 2016-ban, a használaton kívüli nagymedence felújítását pedig 2017-ben végeznék el.

A polgármester jelezte, hogy az áprilisi miniszterelnöki látogatást követően új helyzet állt elő. A város ugyanis lehetőséget kap egy teljesen új, 50 méteres, 10 pályás medencét és egy tanmendencét magába foglaló uszoda megépítésére. Ezért a korábbi terveken változtatni kellett, hogy az illeszkedjen majd az új beruházáshoz.

strand1

Közösségi akció július 30-án

Augusztus elején nyit ki a városi strand, amely 10 és 19 óra között fogadja a látogatókat. Az Ady utcai bejárat és a fedett uszoda felől egyaránt be lehet lépni, parkolni díjtalanul a Mártírok úti, sorompóval ellátott parkolóban lehet. A strandon büfé is üzemel majd. A fedett uszodai jegy a strandra is érvényes. Azok, akik csak a strandot szeretnék igénybe venni, mindössze 300 forintért megtehetik Egerszeg kártyával.

Balaicz Zoltán végül elmondta, az új uszoda terveit idén szeptemberig kell a kormány elé vinni, melyet követően döntenek majd a beruházás támogatásáról.

A sajtótájékoztatón Gecse Péter alpolgármester felidézte, hogy már az év elején el kezdték tervezni a strand felújítását. A kisgyermekes családokra gondolva döntöttek az új pancsolómedence megépítéséről, valamint a sportolási lehetőségek funkcionális bővítéséről. Beszélt arról, július végén rendkívüli bizottsági ülést hívnak össze, melyen az érdeklődő zalaegerszegiek megismerhetik az új fedett uszoda és a Mindszenty zarándokközpont terveit, és jobbító javaslatokat is tehetnek.

A sportegyesületekkel közös nevezőre kívánnak jutni annak érdekében, hogy a szabadidő- és versenysport uszodahasználati lehetőségeit összehangolják.

strand2

Aki szeretne, segíthet a terület rendezésében

Bali Zoltán, a településrész önkormányzati képviselője közölte, miután felajánlások is érkeztek, július 30-ára közösségi akciót hirdetnek. A segítő szándékú állampolgárok az általános rendrakás mellett füvesítésben, faültetésben, játszóeszközök telepítésében, a strandfoci- és a röplabdapályák felásásában vehetnek részt. De ecsetet is ragadhatnak a nyári öltözők homlokzati kifestésekor.

Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. vezetője hozzátette, a strand idén próbaüzemben fog működni. Természetesen azon dolgoznak, hogy a strand a régi idők szerint működjön majd, ezért a lakosság türelmét kérik. A fedett uszodát a korábbi évekkel ellentétben azonban nem zárják be augusztusban, hogy ez a lehetőség is rendelkezésre álljon a strandolás élményéhez.

(A legfelső fotó (illusztráció) korábbi felvétel)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK