2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ingyen Wi-Fi a Dísz téren

2015. január 14. szerda, 18:47
Címkék:

Ingyenes Wi-Fi pont várja az internetezni vágyókat a zalaegerszegi Dísz téren. A belváros megújult terén ezentúl bárki szabadon használhatja okostelefonján, vagy notebookján a netet. A Wi-Fi pontot Balaicz Zoltán polgármester, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő és Sifter Gábor, a kivitelező cég képviselője avatta fel hivatalosan.

wifi 1

Megvalósult a fiatalok ötlete

Galbavy Zoltán elmondta: 2014-ben a város ifjúsági szervezetei keresték meg az önkormányzatot azzal a kéréssel, hogy legyen ingyenesen elérhető Wi-Fi a megújult Dísz téren. Hamarosan jelentkezett is egy kivitelező cég, a téren helyet kapó Kvártélyház-jegypénztár pedig lehetőséget adott arra, hogy az ő 80 megabites internetjüket megosztva használhassák a járókelők.

Sifter Gábor arról tájékoztatta a sajtót, hogy az adventi vásár idején a tesztüzem megtörtént. December közepén és végén napi 20-25 felhasználó lépett fel az internetre a téren, illetve annak közelében. A szakember szerint, ahogy jön a tavasz és a melegebb idő, úgy nő majd a sétálók és a használók száma is.

wifi 2

Balaicz Zoltán elmondta: a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal, a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete, a Fidelitas, az Új Nemzedék Központ valamint az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség kezdeményezte a Wi-Fi pont létrehozását, sok más jó ötlettel együtt. A fiatalok kérésére az elmúlt években megvalósult már a sportcsarnok mögötti gördeszka pálya, valamint kamasz/felnőtt játszótér jött létre a Stadion-Berzsenyi utcai tömbbelsőben. A polgármester örül, hogy most az ingyenes internetes ponttal egy újabb kívánságot tudtak teljesíteni, ami sok zalaegerszegi lakosnak, vagy ide látogatónak hasznára válik.

A tervek szerint reklámtáblák hívják majd fel a téren a figyelmet a Wi-Fi pontra, nyárra pedig az AquaCitybe is szeretnék bevezetni az ingyenes netes szolgáltatást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK