2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Indul az építkezés a kórház közepén

2014. június 01. vasárnap, 18:06
Címkék:

A zalaegerszegi megyei kórház életében, évtizedek óta a legnagyobb beruházás megvalósítására kerül sor az Új Széchenyi Terv keretében. A részletekről dr. Csidei Irén, az intézmény főigazgatója sajtótájékoztatón számolt be.

Változik a forgalmi rend, a gyalogos közlekedés

A projekt teljes értéke 5,4 milliárd forint, ennek jelentős hányadát 3,9 milliárd forintot tesznek ki az építési munkálatok, melynek központi eleme egy új kardiológiai és szívsebészeti centrum kialakítása. A korábban szétszórtan elhelyezkedő részlegeket közös helyszínre, egy 21. századi épületbe integrálják., és ennek megfelelő feltételek között működhetnek a kórház szívsebészeti, kardiológiai, szemészeti, onkológiai és tüdőgyógyászati osztályai. Az infrastruktúra fejlesztés részét képezi a központi diagnosztikai eszközök korszerűsítése és bővítése. Dr. Csidei Irén beszélt arról is, hogy Zala megyén kívül regionális, sőt azon túli feladatokat is ellátnak, a szívsebészet és a kardiológia mintegy 900 ember ellátását biztosítja.

A beruházás várhatóan 2015 augusztus 31-ig tart. Az építkezés a kórház közepén folyik majd, ezért például megszűnik a gyalogos átjárás a kórház udvarán keresztül a főbejárat, a Zrínyi utca és a Zárda utca között. A parkolók használata is változik a kórház környékén.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK