2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Indul a Dísz tér felújítása

2014. május 23. péntek, 14:13
Címkék:

Hétfőn kezdődik a zalaegerszegi Dísz tér felújítása. A munkaterület átadásra péntek reggel került sor. Gyutai Csaba polgármester és Bertók Sándor főépítész a két kivitelező cégből (Hydrocomp Kft. és Naste-Bau Kft.) alakult konzorcium képviselőinek hivatalosan is átadták a munkaterületet. A polgármester elmondta: örül, hogy két zalai cég végzi a munkát, hiszen ez garancia a sikerre, annál is inkább mert nekik is érdekük, hogy tartsák a határidőt. A tervek szerint szeptember 30-án átadásra kerülhet a Dísz tér, a város új főtere.

disz 1

Szeptemberre új főtere lesz a városnak

A felújíts két pályázatból (Komplex belvárosrehabilitációs program és Zalaegerszeg történelmi városközpont rehabilitációs és revitalizációs program) tevődik össze, és magába foglalja a városháza előtti tér átépítését is. A Dísz téri építkezéssel megújul az út, a térburkolat és a zöldfelület, de új térépítészeti elemek is kikerülnek. Parkosításra is sor kerül: díszfák, cserjék, padok, kerékpártárolók is lesznek az új téren. A burkolat pedig egy szintbe kerül a Tüttössy utcával. A polgármesteri hivatal előtti terület is megszépül: új térburkolatot és zöldfelületet kap a tér, a város a pályázati forráson túl, pedig vállalta a zenélő óra rekonstrukcióját is.

disz 2

Bertók Sándor elmondta: a Dísz térre szeretnének 2-3 új szobrot is kihelyezni. Hamarosan pályázatot írnak majd ki a helyi képzőművészek körében. Olyan alkotásokat várnak, amik inkább tér- és látványelemként funkcionálnak, és idegenforgalmi szempontból is érdekesek lehetnek, egyediséget adva a tér arculatának.

A Dísz téri beruházás közel 305 millió forintból valósul meg. A munkálatok idejére a lakosság türelmét kérik. A munka első szakaszában a Kossuth és a Tüttössy utca felé biztosítják az áthaladást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK