2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hosszú kamionsor a magyar–szlovén határon

2013. február 12. kedd, 08:54
Címkék:

Zala megyében ma hat órakor már mintegy nyolcszáz kamion várakozott az M7 autópálya és a 86. számú főközlekedési útvonal melletti parkolókban a szlovén határon a tegnapi napon bevezetett forgalomkorlátozás miatt. Míg korábban csak a tranzitforgalom esett korlátozás alá a szlovén fél által, ma hat órától ez már minden tehergépjárműre vonatkozik – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A várakozó kamionok egy része (mintegy 180 db) az M7-es autópálya Nagykanizsa–Eszteregnye közötti szakaszán a leállósávban áll. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi megbízottjai az érintett útszakaszokat és parkolókat végigszemlézték és felmérték, hogy a várakozó kamionok között van-e élő állatot vagy veszélyes anyagot szállító gépjármű. Élőállatot szállító járműszerelvény nem várakozott egyik helyszínen sem, a két veszélyes árut szállító kamiont lakott területről távol eső külön parkolóhelyen helyezték el.

Nagykanizsa és Letenye járások helyi védelmi bizottságai összehívására intézkedett Rigó Csaba kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke, annak érdekében, hogy a fenti járművek utasai számára a várhatóan legalább két napig fennálló forgalomkorlátozás időtartama alatt ellátásuk biztosított legyen.

Zala megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak egységei jelenleg is több helyen végeznek műszaki mentést a folyamatos havazás miatt útviszonyok következtében árokba csúszott, illetve keresztbe fordult járműveknél. Eddig személyi sérüléssel járó balesethez nem vonultak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK