2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hamarosan elkészül az északi elkerülő út

2012. június 08. péntek, 07:46
Címkék:

A zalaegerszegi belváros forgalmának csökkenését várják el a befejezés előtt álló északi tehermentesítő úttól. A kivitelezés a történelmi városközpont rehabilitációs és revitalizációs programja részeként valósult meg, melyhez közel 900 millió forint támogatást nyert a zalai megyeszékhely önkormányzata. Az új utat, a felújított utcákat valamint az újjá alakított közlekedési csomópontot sajtóbejáráson mutatták be.

elkerul1

A beruházás a zalaegerszegi belváros tehermentesítését szolgálja

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, a több mint másfél milliárd összköltségű projekt a Kossuth utca rekonstrukciójával kezdődött 2010-ben, majd második építési elemként a Piac tér felszíni felújításával folytatódott. Az elmúlt év végén 67 férőhelyes parkolót építettek a Budai Nagy Antal utcában. Idén áprilisban indult el a Csipke passzázs építése, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. által építendő Sütő utcai épület – ahol ügyfélszolgálati irodákat alakítanak ki – létesítése előkészítés alatt áll.

elkerul2

A projekt harmadik elemeként – bruttó 361 millió forintból – építették meg az északi tehermentesítő út első szakaszát a Balatoni úttól a volt vasúti nyomvonalon át a Vágóhíd utcáig. Közműkiváltásokat, valamint burkolatépítési, aszfaltozási munkákat végeztek el a Stadion utca, a Balatoni út és az Október 6. tér közötti közel hatszáz méteres szakaszon. Átépítették az Október 6. tér, Batthyány és a Budai Nagy Antal utcai közlekedési csomópontot, emellett helyreállították az útburkolatot a Munkácsy, a Szeglet, a Mérleg téren valamint a Jákum utcában. A volt vasút helyén új nyomvonalú, kétirányú forgalmi rendű elkerülő utat építettek a Jákum és a Vágóhíd utcák közötti 650 méteres szakaszon. A második ütemben a Kiskondás vendéglő után a Hock János út közötti szakasz készül el.

Bízunk abban, hogy az elkerülő utat veszik igénybe azok, akiknek nincs dolga a belvárosban – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette, a belvárosi iskola jobb megközelítése érdekében az intézmény és az óvoda közötti, jelenleg csak gyalogosan közlekedhető, a Stadion utcára nyíló szakaszt átépítik a járműforgalom számára őszre. Erre azért van szükség, mert a forgalmirend-változás miatt a Batthyány utcából már nem lehet balra kanyarodni a Kölcsey utcába.

elkerul3

Balaicz Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, az itt élők is értékelik a beruházást, mely javítja a történelmi belváros élhetőségét, annak vonzerejét növeli.

Dékány Endre arról beszélt, hogy az Október 6. tér, Batthyány és a Budai Nagy Antal utcai csomópontban közlekedési csomópontban jelzőlámpákat kívánnak elhelyezni a közeljövőben, melynek alépítményeit elkészítették.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK