2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Felújítják az idősek otthonát

2013. október 11. péntek, 15:53
Címkék:

Európai Uniós forrásból, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében nyílt lehetőség bentlakásos intézmények korszerűsítésére pályázatot benyújtani. A pályázat sikeres volt, így 180 millió forintos támogatásból felújításra kerül a megyeszékhelyen a pózvai idősek otthonának III-as számú telephelyén található, 1968-ban épült, korszerűtlen, rossz műszaki állapotú épülete.

180 millió forintos beruházás indul a pózvai intézményben

szocotthon 1

A szociális intézmény a megye legnagyobb férőhelyszámmal (490 fő) működő bentlakásos intézménye, melynek keretében társasházként öt telephelyen három ellátotti csoport részére nyújt szolgáltatást. Így egy telephelyen a fogyatékkal élőknek, egy másikon a pszichiátriai betegeknek, míg három telephelyen idősek ápolását, gondozását végzik.

A nyertes pályázatról, a zalai képviselők eredményes lobbi tevékenységéről sajtótájékoztató keretében számoltak be. Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a pályázaton elnyert 180 millió forint száz százalékban fedezi a beruházás költségeit. Célja pedig, hogy a jelenleginél méltóbb körülményeket teremtsenek az idős emberek számára. A felújítás során a meglévő épület belső átalakítására kerül sor és a közösségi együttlétre szolgáló, jelenleg hiányzó helyiségek kialakítására, és akadály-mentesítésre.

szocotthon 2

Rigó Csaba kormánymegbízott arról beszélt, hogy az induló beruházás jól illeszkedik a kormány és a megye időspolitikájához, hiszen a pózvai idősek otthonába a megye egész területéről érkeznek az idős emberek. Utalt arra, míg megyei fenntartású volt az idősotthon, kétszer is sikertelenül pályáztak, most állami tulajdonban van az intézmény, egy sikeres pályázattal a háta mögött. Ez is példa arra, hogy "nem kell félni az állami tulajdonba vételtől".

Maróti Istvánné az integrált szociális intézmény igazgatója örömét fejezte ki a beruházás megvalósulásáért. Mint fogalmazott, az ellátottak körülményeinek javítása érdekében elengedhetetlen a felújítás, amely most 90 fekvőbeteg embert érint. Bízik abban, hogy a többi telephely épületei is felújításra kerülhetnek a közeljövőben.

szocotthon 3

Dr. Halász Gabriella a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója hozzátette: a következő hónapokban előkészítik a közbeszerzést, a kivitelezési munka jövő év márciusában kezdődhet. Pályázati tartaléklistán szerepel egy másik épületrész korszerűsítése is, szeretnék, ha annak a megvalósítása is sikeres lenne.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK