2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Fejlesztések a város temetőiben

2013. november 04. hétfő, 19:49
Címkék:

Halottainkra, elhunyt barátainkra emlékeztünk a hétvégén. Mindenszentek ünnepén és a Halottak napján több ezren keresték fel a temetőket, sírkerteket, hogy elhelyezzék virágaikat, gyertyákat gyújtsanak. Zalaegerszeg köztemetőiben erre az időre elvégeznek minden felújítást, karbantartást, amire szükség van, így a látogatók észre is veszik a törődést. A Göcseji úti temetőben az idei év tavaszán 28 darab a síremlékeket és a temetőlátogatókat is veszélyeztető nyírfa kivágása történt.

temeto 1

A növények pótlására tavasszal kerül sor. Új urnakripta parcellák kialakítására is sor került, valamint befejezték a Riegler-Hajmássy kápolna teljes restaurálását. Az új köztemetőben a közlekedő utak kátyúzása, zúzalékolása történt meg, és kijavították a kerítést is. A zalabesenyői köztemetőben védőkorlátot építettek, az andráshidaiban a köztemetéses fejfák cseréjére került sor. Pózván a ravatalozó tetejének rekonstrukcióját végezték el, Ebergényben pedig a bejárati kaputól a ravatalozóig térköves út kiépítésére került sor.

temeto 2

A ságodi köztemetőben dr. Tóth László településrészi önkormányzati képviselő, a VG Kft. és a lakosság kezdeményezésére mintegy negyven fő részvételével a temető teljes területének, ravatalozójának takarítását, valamint az élő sövény metszését végezték el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK