2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Farsang jelmezversennyel Gellénházán

2013. február 09. szombat, 18:55
Címkék:

Búcsúzik a tél, még ha lassan is. S hamarosan elköszön a farsangi időszak, amely vízkereszt napjától a húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjt kezdetéig tart, idén február 12-ig. A vidámság tehát még nem ért véget, az utolsó napokat kihasználva, stílusosan Farsang farka címmel rendeznek télbúcsúztató, tavaszköszöntő mulatságokat a települések. Gellénházán nagy hagyománya van ennek a programnak, mely idén is fergetegesre sikerült a jelmezbe bújt, izgő-mozgó gyerekeknek és a fellépők vidám műsorának köszönhetően.

ghaza farsang3

– A gyerekek az iskolában és az óvodában is megünneplik a farsangot, a falu rendezvényén azonban nagyobb nézőközönség előtt mutatkozhatnak be. Ezért a felfokozott izgalom és vidámság, amit öröm látni, ahogy az ötletesnél ötletesebb jelmezeket – mondta Farkas Imréné, Gellénháza polgármestere. – Az izgalom feltehetően versenyláznak is köszönhető, hiszen mindegyikük szeretne kitűnni jelmezével a többiek közül. Jutalom nélkül persze senki sem megy haza, minden gyermek kap egy kis csokoládét, a helyezettek nagyobbat és egy emléklapot is.

ghaza farsang1

Olyan sokan bújtak jelmezbe, hogy a zsűrinek egy kis időbe tellett, míg meghozta döntéseit. Legszebb, legbájosabb, legötletesebb, legrémisztőbb – néhány azon kategóriák közül, ahová besorolták a helyezetteket. A farsangi rendezvényen az óvodások és iskolások mellett a helyi csoportok is felléptek, táncos-zenés összeállítással szórakoztatva a szépszámú közönséget a művelődési házban. A hagyományokhoz híven, a szervezők finom fánkkal és meleg teával kínálták meg a jelenlévőket.

ghaza farsang5

Az idei farsang farka ünnep új programelemmel is szolgált, a ballagó nyolcadikosok nyitótáncként keringőztek, nagy tetszést aratva.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK