2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Erőszakmentes nap Zalaegerszegen

2013. január 03. csütörtök, 12:34
Címkék:

Erőszakmentes napot tart a Nebáncsvilág Lelkigondozó Műhely vasárnap Zalaegerszegen, az Ady Endre Iskolában. A rendezvényt - amelynek célja, hogy a fiatalokat felkészítsék az erőszak elutasítására - Hende Csaba honvédelmi miniszter nyitja meg.

Fürj György szervező elmondása szerint az erőszakmentesség szinte mindenkit közelről érint: a programokkal arra szeretnék felhívni a legveszélyeztetettebb korosztály, a tizen- és huszonévesek figyelmét, hogy miként lehet a saját élethelyzetükben kiküszöbölni az erőszakot, hogyan tudják az indulataikat, félelmeiket "szelíd eszközökkel" megoldani.

A rendezvényre változatos, szórakoztató programmal készülnek. A fiatalok kérdéseket tehetnek fel tapasztalt szakembereknek, előadásokat hallgathatnak meg például az áldozattá válásról, a megbocsájtásról, a "szelíd életmódról". Vetélkedőket, erőszakmentes játékokat, helyzetgyakorlatok tartanak, a standokon tájékoztató anyagokkal és tesztekkel várják a résztvevőket, a zeneszobában pedig különleges hangszereken "kreatív örömzenélés" lesz a program.

A filmklubban levetítik az erőszakmentesség és a békés ellenállás jelképévé vált Mahátma Gandhi (1869-1948) életéről szóló filmet, aki 1948-ban vált gyilkosság áldozatává.

A Nebáncsvilág Lelkigondozó Műhely önkéntes szerveződés, ingyenesen segítenek a lelki problémákkal küszködő embereknek - közölte Fürj György az MTI kérdésére. Mint hozzáfűzte, nagyon sokan - akár áldozatként vagy elkövetőként - az erőszakosság miatt kérnek segítséget a lelkigondozó műhelytől. Szavai szerint a tapasztalatlan fiatalok gyakran kerülnek váratlan helyzetbe, a rendezvénnyel éppen arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy nem az a természetes, ha "ösztönszerűen válaszolnak a környezet erőszakos ingereire, mert ennél vannak jobb megoldások is".

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK