2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Erős sportkapcsolatok

2012. július 18. szerda, 17:34
Címkék:

A tavalyi évben emlékeztünk a szlovákiai, felvidéki Marcelháza és Zalaegerszeg között fennálló települési kapcsolat 35 éves évfordulójára. Az elmúlt, immáron 36 év alatt hivatalos testvértelepülési szerződés nem került aláírásra, de a kulturális élet és elsősorban a sport területén nagyon erősek a kapcsolatok- tájékoztatta szerkesztőségünket Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere.

Marcelházán járt a megyeszékhelyi delegáció

A kapcsolatok fontos része a marcelházi sportegyesület és a Zalaegerszegen működő Páterdombi Lakóterületi Sport Club (Páterdombi LSC) között fennálló, határon átnyúló kötődés. A két sportegyesület labdarúgó csapatai között minden évben sor kerül egy-egy mérkőzésre Marcelházán és Zalaegerszegen.

A zalaegerszegi delegáció 2012. július 13-14-15-én látogatott el Marcelházára, melynek külön apropót adott, hogy a Páterdombi LSC megnyerte a Zala megyei másodosztályú labdarúgó bajnokságot és feljutott a megyei első osztályba. A 36 éves kapcsolatra tekintettel a küldöttségben a város vezetése is képviseltette magát, hiszen a csapattal utazott Balaicz Zoltán alpolgármester, valamint Gecse Péter, Páterdomb önkormányzati képviselője, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke is. A delegáció tagjai voltak: Hajdu Zoltán a Páterdombi LSC elnöke, Csende László a Páterdombi LSC alelnöke, valamint a játékosok.

marcelhaza

A zalaegerszegi vendégeket Zsidek Géza, a sportegyesület elnöke fogadta, később pedig köszöntötte őket a település alpolgármestere is. A futballtornán a Páterdombi LSC jó játékkal a harmadik helyet szerezte meg. A vendéglátók a sportbarátság jegyében jó hangulatú vacsoraestre invitálták a zalai sportolókat a mérkőzések után.

A marcelházai delegáció július 20-21-22-én viszonozza a látogatást és ekkor újabb összecsapásra kerül majd sor a csapatok között Zalaegerszegen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK