2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Elkészülhet a stadion

2014. február 10. hétfő, 19:09
Címkék:

Egy költségvetés mindig mutatja egy adott település lehetőségeit, pénzügyi helyzetét és a fejlesztési irányokat. Mindez Zalaegerszegen olyan képet mutat, amely alapján elmondható: az intézmények működése stabilan biztosítható, a pénzügyi helyzet szilárd, a város ezentúl még tartalékolni is tud, és nagyon komoly fejlesztési program valósulhat meg az idei évben - fogalmazott a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba polgármester.

zte

Elfogadták a 2014 évi költségvetést közel 18 milliárd forintos főösszeggel

A költségvetés főösszege mintegy 18 milliárd forint, a kiadások főösszege 9,8 millárd (55 százalék), a fejlesztésekre a stadion beruházásra érkező támogatással együtt pedig 8,5 milliárd forint jut. A költségvetés egyensúlyban van, utoljára 2002-ben volt a város, hasonlóan jó helyzetben. A polgármester hozzátette: a múlt év végén kapott 1,3 milliárd forintos kormányzati kiegészítő támogatásnak köszönhetően nagy lesz a mozgástér és olyan kisebb fejlesztéseket is meg tud valósítani az önkormányzat, amit már az elmúlt években is szeretett volna, de forráshiány miatt elmaradt. Megvalósulhat a Zrínyi gimnázium utcafront felöli épületének felújítása, és a volt Skála melletti lépcsősor felújítása is. Megújul a közvilágítás a városban, valamint az andráshidai templom felújítására szintén sor kerülhet. Szeretnék a Csillag család családi sírkertjét is felújítani és ha az idő engedi a honvédtábornok emlékére már március 15-én ünnepséget tartanának. A képviselők elfogadták a LÉSZ Kft. telephelyének hasznosítási tervét, ezáltal lehetővé válik egy új üzemcsarnok építése - sorolta Gyutai Csaba. Hozzátette: az ellenzék részéről érdemi kritika nem érte a költségvetést, az általuk felvetett jogos igényeket pedig remélhetően év közben teljesíteni tudják, lesz rá forrás.

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán alpolgármester a humán szférát érintő fejlesztésekről számolt be. Bölcsődék, óvodák, általános iskolák felújítására - a kisebb tételekkel együtt - mintegy 100 millió forint jut. Szólt a Kosztolányi téri óvoda fejlesztéséről, az önkormányzat 35 millió forintnyi pályázatot nyújt be a BM Önerő Alaphoz. Elhangzott: az idei évben több pénz jut ifjúságtámogatásra is. A felsőoktatáshoz tartozik, hogy a város a BGF zalaegerszegi gazdálkodási karához tartozó - állami tulajdonú - épületek vagyonkezelői jogát szeretné megszerezni, hogy beruházásokat tudjanak a jövőben megvalósítani az adott ingatlanon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK