2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Életüket adták a hazáért

2015. május 31. vasárnap, 15:40
Címkék:

"Azokra férfiakra és nőkre emlékezünk, akik családjuk, lakóhelyük és hazájuk védelmében fegyverrel szálltak szembe a hazánkat fenyegető ellenséggel és a küzdelemben életüket adták."

hosoknapja net1

Hősök napi megemlékezés

Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára fogalmazott így a Hősök napja alkalmából tartott megemlékezésen a Hősök kertjében. Mint mondta, zalai katonák, kezdve az Árpádkori határvédőktől a két világháború honvédjeikig, olyan nagy és bátor tetteket hajtottak végre a magyar hazáért, amelyek méltóak figyelmünkre és tiszteletünkre. A magyar katonák hatalmas erőfeszítései, tettei, áldozatvállalása, magától értedődő bátorsága és tiszteletre méltó hazaszeretete előtt tisztelegve állították fel a hősi emlékműveket, mondta a szónok, aki kitért arra, hogy a kormány elkötelezettséget érez az elesettek emlékének ápolása és a hadisírok gondozása iránt.

hosoknapja net2

A beszédet követően Gondos Ferenc nyugállományú ezredes, a Zalaegerszegi Honvédklub tiszteletbeli elnöke, Szántai Lajosné kincstárnok és Ferge László háznagy megkoszorúzta az első világháború hősi hallottainak emlékművét. A második világháború áldozatai tiszteletére többek között koszorút helyezett el Balaicz Zoltán polgármester, Gecse Péter és Tolvaj Márta alpolgármesterek valamint Vigh László országgyűlési képviselő.

hosoknapja net3

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK