2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Elakadt kamionok miatt utakat zártak le Zalában

2013. március 27. szerda, 05:48
Címkék:

A havazás és a hófúvás miatt több helyen kamionok akadtak el Zala megyében, ahol több utat is lezártak az időjárási körülmények miatt - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szerdán az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor közölte: Zala megyében szerda reggelre 15-20 centiméteres volt a hóréteg vastagsága. A hófúvás miatt járhatatlanná vált a sármelléki bekötő út, nem közlekedhetnek a járművek a 75-ös főút egy szakaszán, a 61-es főúton teherforgalmi korlátozás van érvényben az elakadt járművek miatt, Surdnál pedig egy 40 tonnás, keresztbe fordult kamion zárja el teljesen az utat.

A 75-ös főúton, a 27-es és a 35-ös kilométerszelvények, vagyis a Bak és Pölöske közötti szakaszt hétfő óta nem használhatják a teherjárművek, az elakadt kamionok miatt keddtől azonban már teljes lezárás van érvényben. A 61-es főút Zala megyei szakaszán kedd este tiltotta meg a rendőrség a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését, ezért már a Somogy megyei szakaszon, Inkénél és Iharosberénynél leterelik a járműveket, így Nagykanizsa irányába a 68-as főút felé lehet kerülni.

A közútkezelő továbbra is arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, csak és kizárólag a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel keljenek útra, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK