2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Együttműködési szándéknyilatkozat Kínával

2012. augusztus 10. péntek, 09:10
Címkék:

Számtalan lehetősége van Zala megyének és a kínai Jiangsu tartománynak a további kapcsolatok bővítésére. A két fél elősegíti az együttműködést a gazdaság, kereskedelem, mezőgazdaság, kultúra, tudomány és a turizmus területén. Többek között ez hangzott el azon a találkozón, ahol Shi Taifeng tartományi főtanácsadó és delegációvezető valamint Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke aláírta az együttműködési szándéknyilatkozatot. Augusztus 9-én a megyei önkormányzat meghívására érkezett Zala megyébe a Jiangsu Jószolgálati delegációja és folytatott megbeszéléseket a megye vezetésével.

kinai 1

Testvérmegyei kapcsolat is létesülhet

A találkozót követően Manninger Jenő, Shi Taifeng, Kuti László főkonzul és Doucha Ferenc, a VOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke sajtótájékoztató keretében számoltak be a kínai együttműködés lehetőségeiről.

A két térség közötti kapcsolat Orbán Viktor miniszterelnök és Wen Jiabao, a Kínai Népköztársaság miniszterelnökének tavalyi találkozója nyomán alakult ki. A VOSZ jelentős szerepet vállalt a magyar-kínai kapcsolatok építésében, s e tevékenységük eredményeként idén, január 17-én megalakult a Kínai-Magyar Üzleti Tanács, amelynek munkájában a Zala Megyei Önkormányzat a kezdetektől részt vesz. Manninger Jenő hangsúlyozta: a 80 millió lakosú tartomány, Kína egyik legfejlettebb tartománya, számtalan gazdasági, kulturális és tudományos együttműködés jöhet létre a jövőben. Shi Taifeng arról beszélt, hogy Zalának különleges előnyei vannak, példaként említette, hogy elindítják a mezőgazdasági tudományos és technológiai együttműködést, szakembercserét, ezáltal is segítve a mezőgazdasági kereskedelmet és beruházást.

kinai 4

Elhangzott még: ösztönözni fogják a vállalkozásokat az együttműködésre, felhívják a kínai cégek figyelmét a magyar beruházásokra. A koordinációs feladatokat magyar részről a VOSZ megyei szervezete látja el.

kinai 3

A szándéknyilatkozat kifejezi és rögzíti: a felek testvérmegyei kapcsolat létrehozását szeretnék a jövőben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK