2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Együttműködés Zala és Muravidék között

2014. szeptember 08. hétfő, 19:16
Címkék:

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, a Zala Megyei Önkormányzat és a Vas Megyei Önkormányzat először 1992-ben írt alá háromoldalú együttműködési megállapodást. Az elmúlt több mint húsz év tapasztalatai igazolták a megállapodásban megfogalmazott célok helyességét, a Muravidéken élő magyarság nemzeti kultúrájának, hagyományainak megőrzését.

manninger 1

A Zala Megyei Önkormányzat az idei évben is támogatja az MMÖNK munkáját, az együttműködési megállapodást Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke és Horváth Ferenc a muravidéki nemzeti közösség elnöke írta alá a sajtó képviselői előtt.

Manninger Jenő jelezte, a támogatás jelképes összegű – egymillió forint – de segíti a muravidéki kulturális életet. Többek között drámatábor szervezését zalai szakemberek segítségével, a Hevesi Sándor Színház vendégszereplését Lendván. Bence Lajos "Írott szóval a megmaradásért" című könyvének bővített kiadásához is hozzájárulnak.

manninger 2

Horváth Ferenc megköszönte a támogatást és utalt arra, hogy Zala megye és a Muravidék együttműködése 30 éves múltra tekint vissza, és mindig kiemelt jelentőségű volt. Az anyaország támogatása napjainkban is fontos, mert a szlovén költségvetési források csökkentek az elmúlt évek alatt. A muravidékiek így meg tudják őrizni nemzeti identitásukat – hangsúlyozta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK