2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egy kisvárosnyi beteget lát el

2013. január 30. szerda, 18:19
Címkék:

Annyira szép, hogy itt még betegnek is öröm lenni – mondják a betegek a Mátyás király és Május 1. liget sarkán fekvő új rendelőkomplexumról, Zalaegerszegen. A betegek öröme azért ilyen nagy, mert a korábbi helyen, a Zárda utcai orvosi rendelőben áldatlan állapotok uralkodtak. Az új épület felszereltségével, esztétikus környezetével természetesen az ott dolgozó a háziorvosok, asszisztensek és védőnők is elégedettek – derült ki a város vezetőinek látogatásán.

uj rendelo

Az új rendelők a személyzet jó ízlését is tükrözik

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere felidézte, hogy az először átépítésben gondolkodtak, melyről hamar kiderült, nem éri meg. Ekkor döntöttek egy új épületegyüttes létrehozásában, mely helyet ad két felnőtt háziorvosi praxisnak, egy gyermekorvosi rendelőnek valamint a védőnői szolgálatnak. Az új rendelőkomplexum egy kisvárosnyi beteg, összesen 5247 fő ellátását biztosítja. A betegellátás színvonalát növelő beruházás során új eszközöket – defibrillátort, EKG-készülékeket, vizsgáló ágyakat, gyógyszerszekrényeket – is beszereztek. Jelenleg tizenkét parkolóhely áll rendelkezésre, amit bővíteni szeretnének a Mátyás király utca felújításával, jelezte a polgármester.

uj rendelo1

A befejezéséhez közeledik az egy orvos egy rendelő felújítási program, már csak egy intézmény, a Landorhegyi úti gyermekorvosi rendelő idei rekonstrukciója van hátra. Az elvégzett beruházások megteremtették a feltételeit a színvonalas egészségügyi alapellátásnak Zalaegerszegen, mellyel kevés város büszkélkedhet, hangsúlyozta végül.

Vigh László országgyűlési képviselő, a zalaegerszegi választókerület elnöke köszöntőjében kiemelte, a zalai megyeszékhely gazdálkodása, intézményeinek működtetése országosan is követendő példa. Zalaegerszeg nem adósodott el, a várost, ahogy a többi tisztességesen gazdálkodó önkormányzatot előnybe kívánja részesíteni az állam, jegyezte meg az adósságrendezéssel kapcsolatosan. Mint mondta, a város sokat tesz azért, hogy az itt élő állampolgárok jól érezzék magukat. E célból fejlesztette az egészségügyi alapellátást, mely színvonalával kiemelkedik a többi település közül.

uj rendelo2

Dr. Vass Éva háziorvos köszönetét kifejezve elmondta, nagyon örülnek annak, hogy jól felszerelt, korszerűen kialakított rendelőkben dolgozhatnak, ahol minden a munkatársak és a betegek kényelmét szolgálja. (Már csak azért is, mert a belsőépítészek figyelembe vették a dolgozók igényeit és javaslatait a színek, formák és a berendezési tárgyak tekintetében.)

A rendelőkomplexum megépítése 135 millió forintba került. Ebből 85 millió forint önkormányzati önerő, 50 millió forint az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert támogatás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK