2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egészségügy: kiderült, ki hová tartozik

2012. január 03. kedd, 15:27
Címkék:

Mint ismeretes, január elsejével állami tulajdonba kerülnek a fővárosi és a megyei fekvőbeteg-ellátó intézmények, majd az év folyamán átalakul a teljes egészségügyi ellátórendszer. Az egészségügyi intézmények a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz kerülnek, amelyen belül a Gyógyszerészeti és Egészségügyi minőség-és Szervezetfejlesztő Intézetet (GYEMSZI) jelölték ki fenntartónak, míg a vagyonkezelő a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó Magyar nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lesz.

 

Nyolc térségre oszlik az egészségügyi ellátórendszer

Az egészségügyi államtitkárság szerint május elsejével elindulhat az új ellátórendszer, amelyben mindenki számára egyértelmű lesz a betegút-és a térségi beosztás. A szükséges megállapodásokat április végéig aláírják.

egeszsegugy 1

 

Az új koncepció az egészségügyi ellátórendszert 8 térségbe szervezi, ezek közül a fővárosban három térséget alakítanak ki. A Nyugat-dunántúli térséghez tartozik a teljes Győr-Moson-Sopron megye mellett Vas, Zala és Veszprém megye valamennyi települése, továbbá Somogyból a csurgói kistérség négy települése: Inke, Porrog, Porrogszentkirály és Pogányszentpéter.

korhaz

A Zala Megyei Kórház a Nyugat-dunántúli térséghez tartozik

 

Az egészségügy átalakításával kapcsolatban Szócska Miklós egészségügyi államtitkár korábban az MTI-nek azt mondta: mindenki munkájára számítanak, de a tulajdonváltással együtt általános tisztújítás is lesz az intézményekben. Közölte: ennek során nem lesz boszorkányüldözés, de ez egy jó lehetőség azok esetében, akik az elmúlt időszakban nem gazdaságosan, nem felelős vezetőként irányították intézményüket. A jól dolgókat viszont megerősítik pozíciójukban.

 

Forrás: www.mti.hu

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK