2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egészségmegőrzés dallal és tánccal

2014. április 13. vasárnap, 17:04
Címkék:

Dallal és tánccal, az egészségmegőrzés jegyében zajlott a 14. egervári kistérségi vásár az elmúlt hétvégén, melyen Egervár és a környék kistermelői mutatkoztak be saját termékeikkel. A standok többségén a húsvéti asztalra kerülő sonkát és egyéb húsétkeket, süteményeket, lekvárt, mézet, valamint hímes tojásokat kínáltak. A helyi általános iskola tornaterme és udvara adott helyet a rendezvénynek.

egervasar1

A 14. egervári kistérségi vásáron

Szijártó József polgármester köszöntőjében arról beszélt, az Észak-nyugat Zalai Kistérségi Tárulás és Egervár önkormányzata, mint szervezők ismét nagy energiát fektetettek a vásár megrendezésébe. A sok izgalom és fáradozás azonban nem volt hiábavaló, mivel a kiállítók szép számmal – közülük sokan immár 14. alkalommal – éltek a bemutatkozás lehetőségével.

egervasar2

Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere, az Észak-nyugat Zalai Kistérségi Társulás elnöke úgy vélekedett, óriási eredménynek számít az, hogy a lassan húsz éve, önszerveződéssel létrejött kistérségi társulásuk a mai napig működik, s ennek nem szabott gátat az, hogy időközben néhány tagönkormányzat kilépett. Nemcsak, hogy megmaradtak, de egyre több rendezvényt is szerveznek, melyek egyike a nagy múltra visszatekintő kistérségi vásár. Ez a rendezvény is mutatja, hogy egyre színesebb paletta, egyre nagyobb helyi termékek értéke. Csakis a helyben előállított termékek képviselik a minőséget, ami a külföldi tömegárukról nem mondható el, hangsúlyozta az elnök, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a közösségnek össze kell fogni a helyi termékek sikeresebb értékesítése érdekében.

egervasar4

Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója megnyitó beszédében úgy fogalmazott, a kistérségi vásár jelentősége abban rejlik, hogy évről évre lehetőséget biztosít a helyi termelők bemutatkozásra, az általuk előállított termékek megismertetésére. Tevékenységüket a kormányzat is segíteni kívánja uniós forrásokkal. Ennek célja, hogy a magyar mellett külföldi piacokon is teret nyerjenek a helyi termelők. Nagy András méltatta a vásár közösségformáló szerepét is, ami egyben jó alkalom az itt és a környéken élők találkozására.

egervasar3

A megnyitó ünnepségen a Kiszöv Senior Táncegyüttes igencsak látványos műsora szórakoztatta a nagyérdeműt. Palotai Ágnes, a Zala Megyei Kórház dietetikusa az egészséges táplálkozás témakörében kötetlen beszélgetésre invitálta az érdeklődőket. Délután véradásra is várták a vásározókat, akik szűrővizsgálatokon is részt vehettek, emellett helyi és környékbeli iskolások és művészeti egyesületek műsorában gyönyörködhettek. Egy nap ezúttal sem volt elegendő, a vásári programok vasárnap folytatódtak. A kétnapos vásár megrendezését a polgárőrség nyertes pályázatából és önkormányzati saját erőből finanszírozták.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK