2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Dr. Pál Attila a megyei listavezető

2014. augusztus 18. hétfő, 18:47
Címkék:

A Fidesz-KDNP Zala megyei listavezetőjét és a megyei közgyűlés elnökjelöltjét Vigh László országgyűlési képviselő, a párt frakcióvezető helyettese mutatta be sajtótájékoztató keretében.

palattila

Mint fogalmazott 256 település (Zalaegerszeg és Nagykanizsa megyei jogú városok kivételével) 148 ezer 900 választópolgára szavazhat a 15 fős megyei közgyűlés tagjaira. Jelenleg tíz fős a megyei Fidesz-frakció, szeretnének többséget szerezni az október 12-i önkormányzati választásokon. Amennyiben ez sikerül a megyei közgyűlés új elnöke dr. Pál Attila lesz. Vigh László bemutatva a párt jelöltjét elmondta: három cikluson keresztül volt Lenti alpolgármestere, 16 esztendeje tagja a megyei közgyűlésnek, 2010-től a közgyűlés alelnöke. Az önkormányzati munkában nagy tapasztalattal rendelkezik.

- Nagy megtiszteltetés és egyben felelősség is, hogy a Fidesz-KDNP a Zala megyei listavezetéssel engem bízott meg. Az elmúlt négy évben alelnökként részt vettem a megye feladatellátásának átalakításában. A korábbi intézményfenntartói szerep teljesen megszűnt, és a középpontban a terület-és vidékfejlesztés került – fogalmazott dr. Pál Attila.

A következő öt év legfontosabb feladatai között említette a foglalkoztatás bővítést és a munkahelyteremtést, ezen belül is termelő beruházások (feldolgozóipar, jármű és mechatronika) Zalába telepítését. Fontosnak tartja a kis-és középvállalkozások támogatását, megyei versenyképes élelmiszergazdaság erősítését, az aprófalvas térségekben a népesség megtartását. Közös gondolkodást szeretne és összefogást a megyei jogú városokkal, mivel a cél közös: valamennyien fejlett és erős Zala megyét szeretnének.

(Dr. Pál Attila a Pécsi Orvostudományi Egyetem Fogorvosi Karán végzett, németből van felsőfokú nyelvvizsgája.)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK