2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Döntés a könyvtárigazgatóról

2013. március 11. hétfő, 08:19
Címkék:

A zalaegerszegi közgyűlés múlt heti ülésén döntöttek a képviselők arról, hogy 2018. március 31-ig továbbra is Kiss Gábort bízzák meg a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatói teendőinek ellátásával. A testületi ülést követő sajtótájékoztatón e vezetői megbízatást emelte ki elsőként Gyutai Csaba.

Ingatlant kap a színház

A polgármester ezt követően a Hevesi Sándor Színház ingatlan- vagyonával kapcsolatban elmondta: a teátrum ingatlanhoz jut az egy épülettömbben működő szakszervezetek házában, mivel az LSZ-ALFA Kft a színház által biztosított fűtés ellenértékét nem fizette ki. Elhangzott még, hogy a színház tulajdonjogát véglegesen tisztázni szeretnék.

A hulladékgazdálkodási törvény változása értelmében a lakossági szolgáltatást nonprofit módon kell elvégezni, ezért az egyéb ipari hulladékgyűjtéstől le kell választani. Gyutai Csaba utalt rá, ezért döntöttek úgy, hogy egy százszázalékos önkormányzati vállalatot hoznak létre, a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft-ét, melynek feladata a jelenleg Zala Depo szolgáltatási területén a lakossági hulladékgazdálkodás ellátása.

A polgármester beszámolt arról, hogy több, a város fejlődése szempontjából fontos pályázatot nyújtanak be: így a szociális célú város rehabilitáció kiírásra, valamint az andráshidai óvoda fejlesztésére is benyújt a város pályázatot. Az öt csoportszobás óvoda építése tárgyú projekt összköltsége 210 millió forint, ebből 90 millió forint önrészt az önkormányzat biztosít. Az óvodában sok kisgyermek jár, ugyanis az intézmény térségi szerepet tölt be.

Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta, jól vizsgázott az új felsőoktatási ösztöndíj, a "Befektetés a jövőbe", mely tavaly szeptemberben indult. Tisztázásra került az a probléma, hogy a pályázatnál a szöveges értékelést figyelembe tudják-e venni? A közgyűlés úgy döntött, csak a számtani átlagot lehet figyelembe venni. Kiemelte még a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület 2012-es évi munkáját, melyet fontosnak és dícséretre méltónek nevezett.

Dr. Kovács Gábor jegyző közterületek elnevezéséről szólt. Az Eötvös köz a Millennium térig térig Gábor Miklósról lesz elnevezve, míg a Jégcsarnok és a Sportcsarnok előtti tér Udvardy Ignác nevét veszi fel.

További döntések. Jóváhagyta a közgyűlés Kisbucsa községgel történő köznevelési szerződést, melynek értelmében óvodai nevelésben részesíti a település óvodás korú kicsiket. A szociális, egészségügyi és esélyegyenlőségi bizottságba új tagot választottak Tóthné Ekler Hajnalka személyében, aki a közgyűlésen letette az esküt.

Határoztak a képviselők arról is, hogy március 18-tól a Széchenyi tér 3-5 szám alatti épület földszintjén található, - eddig Iványi Ildikó által üzemeltetett - üzlethelyiséget az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. veszi bérbe Népművészeti és Kézműves Bolt céljára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK