2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Diplomaátadó tanácsülés a Georgikonon

2012. január 29. vasárnap, 17:12
Címkék:

A Pannon Egyetem Georgikon Karának diplomaátadó ünnepi tanácsülésére került sor a keszthelyi Balaton Színházban. A tanácsülés programjában ezúttal is szerepelt a köszöntő, kulturális műsor, fogadalomtétel, az oklevelek átadása, a felavatott mérnökök búcsúja, a doktorrá avatás ceremóniája, illetve kitüntetések és címek átadása. Alap -és mesterképzés után 101-en, szakmérnöki képzés keretében pedig 9-en, azaz összesen 110-en kaptak diplomát.

 

Emberséggel, becsülettel menjetek tovább!

Ünnepi beszédében dr. Friedler Ferenc rektor utalt rá, hogy az itt végzettek tudásában benne van 215 esztendő alatt felhalmozott minden megbecsülendő érték, amit a versenyképes tudást szerzőknek ügyesen kell használniuk. Szükség lesz a megszerzett tudás frissen tartására, a megfelelő álláshelyek megtalálására, az okos specializálódásra, a hosszútávra szóló bölcs döntések meghozatalára.

kh-diploma 1

 

V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára arra buzdított, hogy a frissen végzettek úgy a képességeiket, mind a tapasztalataikat, a képességeiket állítsák hazájuk szolgálatába. A mostanság tapasztalható megannyi bizonytalanság fő okozója az, hogy az ember nem tiszteli a természetet, nem használja, hanem kihasználja azt. A mezőgazdaságnak nem csak egészséges, biztonságos, jó minőségű élelmiszerekkel kell ellátnia az országot-világot, hanem a természet, az erdők, mezők, folyó -és állóvizek karbantartását is végeznie szükséges, a jó környezeti állapot fenntartása mellett. Ennek lehetnek megfelelő tudással felvértezett segítői a frissen diplomát szerzők.

kh-diploma 2

 

Dr. Dublecz Károly, dékán köszöntőjében arról is szólt: a Keszthelyen végzettek döntő többsége eddig el tudott helyezkedni a megszerzett diplomájával. A most végzettek tisztességes, felelősségteljes, becsületes, emberséges munkavégzését kérte azért, hogy országunk mielőbb talpra állhasson. Az igazságtalanság és hazugság elleni fellépésre buzdító dékán úgy fogalmazott: "- Járjatok egyenes gerinccel, és ne higgyétek el, hogy életetek minden mozzanatát a hatékonyságnak, a gazdaságosságnak és a pénznek kell alárendelni. "

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK