2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Cserszegtomaji idősköszöntő

2013. október 02. szerda, 07:24
Címkék:

Cserszegtomajon pogácsával, a település díszpolgárának zászlósborával: a cserszegi fűszeressel várták a helybéli aranykorúakat szeptember végén a tornateremben. A meghívottaknak szüreti bemutatóval készültek a Pipacs Óvoda apróságai, a Szabó István Általános Iskola diákjai pedig irodalmi ajándékműsorral lepték meg a nagymamákat, nagypapákat.

idosnap

"Most mi ünnepeljük Önöket!"

Közkívánatra Marcaliból érkezett Palotás Ágnes operett-, musical- és nótaénekes, aki a báli zenét szolgáltató Szép Róberttel együtt gondoskodott a vidám hangulatról. Az Idősek Napján tartott műsoros délutánt fehér asztalok mellett felkínált vacsora is emlékezetessé tette. Több mint 140 nyugdíjasnak kedveskedtek tócsiban sült csirkemell filével, fasírozottal, zöldséges rizzsel és süteménnyel.

A hála, a tisztelet és a megbecsülés jegyében Bartha Gábor polgármester köszöntőjében kiemelte: a még mindig aktív korosztály csodatévő szorgalma, becsületessége, kitartása és példamutató munkája nélkül a község eredményei sem lennének ilyen bíztatóak. A korosztály tagjait példaképeknek nevező településvezető szerető közösségben és egészségben eltöltött életet kívánva kitartásra buzdított és arra, hogy problémás ügyeikkel bátran keressék föl a községháza hivatalát, mert készséges szeretettel igyekeznek megoldást találni az idősek gondjaira is. Kérdésre válaszolva a polgármester később kifejtette: nagyon büszkék a Tolvéth Gyula és felesége: Koroncz Katalin által irányított helyi nyugdíjasklub aktív tevékenységére, önzetlen szerepvállalására és arra, hogy a klubfoglalkozásokat még a szomszéd településekről is látogatják. Az önkormányzat által és a polgármester pénzügyi keretéből anyagilag is megbecsült klub tagjai legtöbbször irodalmi-, táncos-zenés műsort adva sikeresen vesznek részt a falu hagyományos ünnepségein, fesztiváljain, falunapjain. A szociális kedvezménnyel nyújtott változatos és egészséges étkezést nap, mint nap közel százan veszik igénybe úgy, hogy a meleg ételt nem csak házhoz viszik, de az elesettekre külön is odafigyelnek.

Az önkormányzat gyakorta szervez egészségügyi szűrőprogramokat, de a rászorulóknak akár tűzifával segítenek. A képviselő-testület tagjai a 65 éven felülieket idén karácsonykor is megajándékozzák majd. Az időskorúak méltó megbecsülése így nem csupán egy műsoros délután megszervezését jelenti Cserszegtomajon, hanem a hétköznapok odafigyelő gondoskodását is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK