2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Bringázz a munkába!

2013. november 21. csütörtök, 21:35
Címkék:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az országos Magyar Kerékpárosklub idén már hetedik alkalommal hirdette meg a "Bringázz a munkába!" kampányt. A környezetvédelmet, egészséges életmódot és szemléletváltást hirdető megmozduláshoz Zalaegerszeg is csatlakozott.

bringazz 1

Kampány a zöld közlekedésért

November 20-án reggel Balaicz Zoltán alpolgármester fogadta a városháza előtt a Zalaegerszegi Kerékpáros Sport Egyesület bringásait. Horváth Szabolcs elnök és az egyesület tagjai a figyelemfelkeltéssel azt szeretnék elérni, hogy minél többen használják közlekedésre is - és ne csak sportolásra - kerékpárjukat.

Balaicz Zoltán hozzátette: a városban az elmúlt években bővült a kerékpárút-hálózat, és egy jótékonysági akciónak köszönhetően modern biciklitárolók kerültek kialakításra a belvárosban. A főiskolán elindult továbbá a Zöld Campus program, mely szintén a környezettudatos közlekedést hirdeti.

Jól látszik, hogy az infrastruktúra-fejlesztés következtében egyre többen kerékpároznak a városban, ám még mindig nagyon sokan ülnek autóba rövid útszakaszokon is, ami egy ekkora településen nem indokolt - vélik a civilek.

bringazz 2

Kállai-Fekete Krisztián, a polgármesteri hivatal munkatársa jó példával jár elöl, hiszen családjával (négy gyermek édesapja) minden reggel biciklivel indulnak útnak. A legkisebbeket utánfutóval visz óvodába, melyet ott is hagy. Így ha a felesége megy a gyerekekért - aki szintén kerékpárral közlekedik - ő is haza tudja vinni őket. Mint meséli, egész életstratégiájukat úgy alakították ki, hogy minél kevesebbszer kelljen autóba ülniük. Biciklijére kilométerórát szerelt, ezért tudja azt is, hogy három év alatt csak a városban összesen 8000 kilométert ment... benzin nélkül!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK