2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Bővült a Zalaegerszeg-Marosvásárhely kapcsolat

2013. november 10. vasárnap, 17:28
Címkék:

Barátság, szeretet, összetartozás - ez jellemzi Zalaegerszeg és Marosvásárhely kapcsolatát -hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol Gyutai Csaba, a Fidesz megyei és városi elnöke, valamint Cseh Gábor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei elnöke és Portik Vilmos, az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei elnöke bejelentették: A Fidesz zalaegerszegi szervezete és az erdélyi néppárt marosvásárhelyi szervezete hivatalosan is felveszi a kapcsolatot egymással.

Szövetségben a két párt

Zalaegerszegnek 14 testvérvárosa van, a legszorosabb kapcsolatot az erdélyi Marosvásárhellyel ápolják. Ez a szövetség olyannyira erős, hogy mindkét városban baráti társaságok alakultak, akik közös programokat szerveznek már évek óta. Gyutai Csaba hangsúlyozta: az önkormányzatok közötti hivatalos kapcsolaton túl jelentősek a kulturális és sportkapcsolatok, valamint a szoros barátság a két város polgárai között. A Fidesz támogatja és segíti az erdélyi autonómia törekvéseket, jelzi ezt a szimpátia- tüntetés és székely zászló kitűzése is a városházán. A polgármester úgy érzi, hogy közösségépítésben és pártszervezésben is sokat tudnak segíteni az erdélyi néppártnak.

A sajtótájékoztatón Cseh Gábor és Portik Vilmos mellett Jakab István, a néppárt marosvásárhelyi elnöke és Király Attila, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Demokrácia Központjának vezetője is köszönetét fejezte ki a zalaegerszegi meghívásért, és az együttműködésért. Mint fogalmaztak, jó érzéssel jönnek Zalaegerszegre, ahol mindig "feltöltődnek magyarságból" a békés és élhető városnak köszönhetően.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK