2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Bokrétaünnep az épülő szívcentrumnál

2014. december 10. szerda, 19:04
Címkék:

Jó ütemben halad a zalaegerszegi megyei kórház területén a Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum kialakítása. Elkészült az új épület szerkezete, megkezdődött a homlokzati nyílászárók elhelyezése, és folyamatban vannak a gépészeti és elektromos alapszerelési és tetőszerkezeti munkák is. A hagyomány szerint, ha egy újonnan emelt épület falai elérik azt a legnagyobb magasságot, hogy a tetőszerkezet elhelyezése is megkezdődhet, bokrétaünnepséget rendeznek annak örömére, hogy a kőművesmunka véget ért.

bokreta 1

Állnak a falak, készülhet a tetőszerkezet

A kórház udvarán beruházók, kivitelezők, egészségügyi dolgozók és politikusok gyűltek össze az épülő szívcentrum bokrétaünnepére. Az eseményen részt vett dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester.

Az államtitkár elmondta: a zalai kórház az ország egyik legjelentősebb egészségügyi intézménye, és nem mindegy, hogy mi történik itt. Jelenleg olyan fejlesztésnek lehetünk szemtanúi, ami népegészségügyi célokat szolgál. Külön öröm, hogy a fővároson és az egyetemi városokon kívül Zalaegerszeg az egyetlen vidéki város, ahol szívsebészeti centrum létesült. Az új és modern épületszárny a megye és a régió betegellátásában is jelentős szerepet játszik majd.

bokreta 2

Vigh László szintén örömét fejezte ki a közel 6 milliárd forintos beruházással kapcsolatban, további segítséget kérve az államtitkárságtól, illetve a kormánytól az itt zajló munka folytatása érdekében.

Balaicz Zoltán elmondta: annak ellenére, hogy nem a város a kórház fenntartója, eddig is támogatták és kiemelt figyelemmel kísérték az itt folyó magas szakmai színvonalú munkát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a 20 évvel ezelőtt létrehozott kórházi szakosztály Pro Urbe-díjban, az centrumot megalapító dr. Papp Lajos professzort Díszpolgári címmel, dr. Alotti Nasri főorvost pedig Zalaegerszegért-díjjal tüntették ki.

bokreta 3

A résztvevők ezek után szalagokkal díszítették fel a bokrétát jelképező fenyőfát, melyet aztán daruval húztak fel az épület tetejére.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK