2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Biztonságosan és kíméletesen

2014. április 30. szerda, 11:17
Címkék:

MR kompatibilis lélegeztető gépet szerzett be a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány a zalaegerszegi megyei kórház gyermekosztálya számára. Hazánkban de Európában is ritkaságnak számít a speciális műszer alkalmazása, mely a súlyos állapotú, lélegeztetésre szoruló betegek MR vizsgálatát teszi biztonságossá és kíméletessé.

gyint4

 MR kompatibilis lélegeztető gépet kapott a gyermekosztály

Dr. Gárdos László osztályvezető főorvos, az alapítvány tagja sajtótájékoztatón elmondta, a korszerű orvostechnikai eszköz használata három előnnyel is jár az ellátásban, ami eddig nem állt rendelkezésre. Egyrészt lehetővé teszi a betegek lélegeztetését az MR vizsgálat alatt, másrészt szállítható, emellett non-invazív lélegeztetésre is alkalmas, vagyis a súlyos állapotú csecsemőket és gyermekeket a hagyományos agresszívnak tekinthető mód helyett gyengéden és kíméletesen lehet lélegeztetni speciális maszkok segítségével.

Beszélt arról, hogy műszer "MR funkcióját" várhatóan évente csak 3-4 alkalommal fogják használni, beszerzését azonban mindenképpen indokoltnak vélték. Felidézte, hogy nemrég egy 17 fiút kellett újraéleszteni, akin MR helyett csak CT vizsgálatot tudtak elvégezni.

gyermekint gep

Baldauf Csaba, az alsópáhoki Kolping Hotel igazgatója, az alapítvány egyik tagja örvendetes eseménynek nevezte lélegeztető gép beszerzését, mellyel jelentősen javultak a feltételek a gyermekintenzíven. Az országban nagyon kevés osztályon áll rendelkezésre ez a speciális készülék, amit 3,7 millió forintért vásároltak meg. A pénz az szja egy százalékok felajánlásából, egyéb adományokból valamint az alapítvány gazdasági tevékenységéből jött össze.

Molnár Attila, a zalaegerszegi megyei kórház gazdasági igazgatója egy alapítvány körüli probléma kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány tevékenységét tisztesség, elkötelezettség és nagyon komoly társadalmi felelősségvállalás jellemzi, ahogy a kórház valamennyi alapítványát. A tisztesség és korrektség tekintetében alkalmas fogadó fél a gyermekosztály, ahol a kitűnő szakemberek munkáját, a magas színvonalú betegellátást a legkorszerűbb eszközökkel kívánják segíteni.

(A felső fotó forrása: Zala Megyei Kórház Gyermekosztálya)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK