2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Balatoni szezonnyitó

2016. május 03. kedd, 07:36
Címkék:

Kétnapos majálist rendeztek Keszthelyen, a Balaton-parton, ahol egyéb programok mellett: jazz balett bemutató, mesekoncert, underground muzsika, fúvós térzene, játszóház, gyerekkoncert, dobegyüttes is szórakoztatta az érdeklődőket.

kh szezonnyito 27

Új turisztikai évad indult

Az eső ellenére sokan megnézték a Cserháti Zsuzsa és Máté Péter tiszteletére rendezett emlékestet. A Helka sétahajó fedélzetéről pedig régi tradíciót követve, megkoszorúzták a Balatont. Ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a hagyományos balatoni évadnyitó ünnepség, amelyen elsőként Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt.

kh szezonnyito 23

Mint kiemelte: az itt lakók élete erősen kötődik a Balatonhoz, a főidény minőségéhez. Szerinte: minden ok megvan a bizakodásra, az optimizmusra. Az idei év az EU-s pályázati fejlesztések tervezésének esztendeje és jövőre már nagy jelentőségű beruházások indulhatnak szerte a Balatonon. A Magyar Tenger kilép a strandturizmus, a fesztivál- és buliturizmus kínálatából és nagyobb hangsúlyt kapnak a természeti adottságok, a kulturális örökség elemei, a kajak-kenu-vitorlás, a lovas, a bor- és gasztronómiai, a szabadidő- és sportturizmus. Minőségi éttermek nyílnak. Megindul a balatoni bringakörút fejlesztése. Korszerűsítik a Keszthely – Balatongyörök közötti szakaszt, illetve a Keszthely – Sármelléki bicajos etap terveinek előkészítése is zajlik, de a keszthelyi strandok modernizálása sem marad el.

kh szezonnyito 13

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere az anyák napjához kapcsolt jókívánságait megelőzően úgy vélte: legalább olyan jó szezonnak nézünk elébe, mint amilyet az elmúlt évben zártunk. Szerencsére évről-évre nő a belföldi turisták száma a csodálatos Balaton mellett. Keszthely is évről évre mindig egy szebbik arcát mutatja az itt lakóknak és a turistáknak egyaránt. A város a jövőben is sok fejlesztési lehetőséget kíván megragadni –mondta el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK