2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Balatoni fürdőhelyek elismerése

2015. július 20. hétfő, 04:26
Címkék:

Az időjárás-előrejelzés szerint ezen a héten is marad az országos hőség, szerdán már ismét forró lehet a levegő, akár 37-38 fok is lehet. Csütörtökön tetőzik a forróság, egyúttal elszórtan zápor, zivatar is várható. Megnyugtató, hogy kiváló minőségű balatoni strandokon hűsíthetjük magunkat Zalában is. 

gyenes dias

Kék Hullám Zászlókat adtak át

A Balatoni Helyi Önkormányzatok Szövetsége a Kék Hullám Strandminősítés helyszíni szemléit a közelmúltban tartotta a minősítésbe bevont társszervezetek (NABE, Balatoni Fürdőegyesületek Szövetsége, Magyar Turizmus Zrt., Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, ÁNTSZ) közreműködésével. A gyenesdiási Játékstrandon tartott zászlóátadó ünnepségen bejelentették: több elemében megváltozott a Kék Hullám Zászló nevű balatoni strandminősítő rendszer. 

Szigorúbb pontozással és csillagokkal történő rangsorolással a benevezett minősített fürdőhelyek, strandok közül a 8 legjobb kapott három-, 14 kettő- és 5 egycsillagos minősítést. A legcsaládbarátabb strand a balatonfüredi Esterházy-strand lett, a leginkább kerékpárosbarát a balatonberényi községi strand, a legsportosabb pedig a vonyarcvashegyi Lidó.A legjobb balatoni szabadstrand cím a balatonboglári Platáné lett, míg a legtöbb pontot elérőnek járó jutalmat a balatongyöröki községi strand nyerte el. Háromcsillagos minősítést kapott a Lidó (Vonyarcvashegy), az Esterházy-strand (Balatonfüred), a Kisfaludy-strand (Balatonfüred), a csopaki, a szigligeti és a balatongyöröki községi strand, a Napfény strand (Balatonlelle), a Diási Játékstrand (Gyenesdiás).

gyenes kekhullam

Kétcsillagos minősítést kapott a Fövenyfürdő (Balatonfűzfő), az ábrahámhegyi, a zánkai, az alsóörsi, a balatonberényi községi fürdő, a balatonakali strand, a Wesselényi-strand (Balatonalmádi), a balatonszárszói és a balatonfenyvesi központi strand, a Badacsony strand (Badacsonytomaj), a Platán strand (Balatonboglár), a balatonföldvári Keleti strand, a városi strand (Keszthely) és a zamárdi Nagystrand. Egycsillagos minősítést ért el a keszthelyi Helikon-strand és a Libás strand, a badacsonytomaj városi strand, a Tobruk-strand (Balatonfűzfő) és a siófoki Nagystrand Siófok.

Az esemény fővédnöke, dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a Balatont már egy igényesebb hazai vendégkör látogatja, és a külföldi vendégkör is új élményeket keres itt. Az üdülőrégió az újrapozicionálás állapotában leledzik, de Közép-Európa bármely üdülőhelyével felveszi a versenyt és jó úton jár ahhoz, hogy többszezonos úti céllá váljon.

gyenes kekhullam1

Balassa Balázs, a tó körüli önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke elmondta: a vízi mentés, a megfelelő vízminőség mellett a látogatók kényelmét, komfortját biztosító szolgáltatások színvonalát, a mozgáskorlátozottak és a kisgyermekes családok kiszolgálását is figyelték. A sportolási lehetőségek, a vizesblokkok felszereltsége, tisztasága, a játszóterek árnyékolása vagy a meder állapota is a vizsgált szempontok közé került. Értékelték a vendéglátóegységek kínálatát, az értékmegőrző, wifi-hálózat vagy a kerékpártárolók meglétét és a parkolókat is. Idén nem a szezonra való felkészülésekor, hanem a nyitások után, üzemelés közben látogatták meg a benevezett fürdőhelyeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK