2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Balatoni évadnyitó: Jó szezon legyen!

2013. május 02. csütörtök, 08:59
Címkék:

A megszokott helyszínen: a Balaton-parti, móló előtti téren május 1-jén délelőtt ünnepélyes zászlófelvonással vette kezdetét Keszthely hagyományos balatoni évadnyitó ünnepsége, melynek zárásaként: az 1927-ben vízre bocsátott Csobánc sétahajóról a város elöljáróinak és a meghívottak gyűrűjében dr. Horváth Viktória és Manninger Jenő megkoszorúzta a "Magyar tengert".

keszt evad1

Köszöntőbeszédében Pálinkás Róbert, Keszthely alpolgármestere aláhúzta: fontos, hogy a hozzánk érkező vendégek jól érezzék magukat, elégedettek legyenek a kapott szolgáltatásokkal, kellemesen töltsék a nyaralásukat és szép emlékekkel távozzanak a városból. A kedvességgel, szeretettel, türelemmel fogadott vendég járul hozzá ugyanis leginkább Keszthely jó megítéléséhez. Ez összetett feladatot ró az idegenforgalom összes szereplőjére. A város minden évben kínál újdonságokat. -A tavalyi szezonkezdetre elkészült a Balaton-part fejlesztés első üteme, júliusban felavattuk az új, önálló turisztikai attrakcióként is számba vehető Fő teret, a mostani szezonkezdetre a helyi múzeumok is erősítették turisztikai pozícióikat. Újabb 350 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatásból a parton turisztikai központ és szabadidős létesítmény (műjégpálya, skate-pálya, vízi játékpark) épül a szezonhosszabbítás szándékával.

keszt evad2

A Festetics-kastély, Amazonszálló felújítását is magában foglaló, 1,8 milliárd összköltségű fejlesztése is még idén elindul. A kerékpáros és kulturális turizmus megújítása pedig a turisztikai egyesület sikeres pályázatához kötődik. Az autóbusz-pályaudvar és a vasútállomás még idén elkezdődő, teljes csomóponti rekonstrukciója turisztikai szempontból is jelentős, hisz a vonattal és busszal érkező turisták itt szerzik az első benyomásukat a városról, amelyik folyamatosan érdekelt a vonzerőt jelentő komplex turisztikai attrakciófejlesztésben. A szónok reménykedett, hogy a kemény, következetes, tudatos városfejlesztő munka és az összehangolt turisztikai marketingkommunikáció hosszú távon meghozza gyümölcsét és a vendégek újra felfedezik a Balaton nyugati csücskét, Keszthely városát.

A már elkészült és megvalósítani kívánt önkormányzati beruházások sikerességére utalt köszöntőjében Manninger Jenő országgyűlési képviselő. A Zala Megyei Közgyűlés elnöke szerint a parti sáv fejlesztési lehetőségeit bővíti majd a Balatoni törvény küszöbön álló módosítása. Észak-déli irányban, partneri együttműködésben folytatódhat a megkezdett sétányfejlesztési program is.

keszt evad3

Dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikáért felelős helyettes-államtitkára évadnyitó beszédében arra emlékeztetett, hogy Gyenesdiáson fiatallá cseperedve saját maga is megtapasztalta, hogy a vendéglátás nem hobbi, hanem kemény munka. A turizmusból élő vállalkozók számára a munkaidő és szabadidő olykor értelmezhetetlen fogalmak. Mint fogalmazott: viharok bármikor jöhetnek, de mosolyogva, minden könnyebb! Eladni is. A vendégektől nem csak a szolgáltatás ellenértékét kaphatjuk, hanem sok tapasztalatot, tudást is. Kijár a tisztelet az innovatív, kreatív, kitartó, minőségi szolgáltatást nyújtó vállalkozóknak, de a Balaton megújításáért hittel, szeretettel, elszántsággal dolgozó polgármestereknek, civil szervezeteknek is. A szónoklatra felkért államtitkár a szezonra a tavalyinál több vendéget, sok napsütéses napot, jó étel- és italkínálatot kívánt a turizmus szereplőinek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK