2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Az ügyészséghez fordul az MSZP a dohányboltok miatt

2013. május 08. szerda, 19:34
Címkék:

Az MSZP helyi szervezete a közelmúltban két sajtótájékoztatón is foglalkozott a nemzeti dohányboltok elnyerésére kiírt pályázattal, bírálva a nyertes listát, melyen, - mint Major Gábor, a párt helyi szervezetének elnöke fogalmazott - ismert, a Fideszhez közelálló neveket találni.

Törvénymódosítást kezdeményeznek trafikügyben

Mint fogalmazott, sajnálják azokat, akik évtizedekig trafik üzemeltetéséből éltek, és most nem tudják tovább csinálni, vállalkozásaikat. Kiss Ferenc önkormányzati képviselő szerint a nyertesek között sokan még soha nem vezettek dohányboltot, nem értenek a kereskedelemhez. Furcsállja a kialakított árrést is, amely kezdetben 4, majd 12 százalékra emelték, ezzel több millió forint haszon jut a trafikosoknak. Kérik, hozzák nyilvánosságra a pályázók nevét.

Góra Balázs, az MSZP Zala megyei Területi Szövetségének alelnöke arról számolt be, hogy közérdekű bejelentéssel fordulnak a megyei főügyészhez, kérve vizsgálják felül a pályázati eljárásokat. Utalt arra, hogy egy szekszárdi fideszes képviselő beszélt arról, hogy fideszes vezetők döntöttek a pályázók személyéről. Mindez felveti a befolyással üzérkedés, vagy a hűtlen kezelés gyanúja. Elfogadhatatlannak tartják, hogy az információszabadságról szóló törvény átírásával megakadályozzák, hogy az állampolgárok tisztán lássanak e kérdésben. Az MSZP törvénymódosítást kezdeményez trafikügyben - tette hozzá Góra Balázs.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK