2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Az összes közút járható már Zalában

2013. január 21. hétfő, 08:59
Címkék:

A héten több hullámban érkező jelentős havazás Zalában okozta az egyik legvastagabb hótakarót hazánkban. A pénteki viharos szél hatására több fő- és mellékút is járhatatlanná vált a hóátfúvások miatt. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összehangolt munkája eredményeként ma már minden közúton zavartalan a közlekedés – tájékoztatta honlapunkat közleményében a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ma 10.40 órakor a közútkezelő által felszabadításra került a hó által ezidáig elzárt 7356-os jelű út is (Kehidakustány térsége), s így Zala megyében sem főútvonal sem mellékútvonal nincs a hótól elzárva. Az utak járhatósága emellett folyamatosan javul.

A helyzet jelentős javulását mutatja, hogy a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére egyetlen - tűzoltói beavatkozást igénylő - jelzés sem érkezett még a mai nap folyamán.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is megköszöni a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., továbbá valamennyi közreműködő társszerv és szervezet munkatársa által a megye védelme érdekében az elmúlt napokban végzett velünk együttműködő munkáját.

Köszönjük továbbá a lakosság és a megyénk területén közlekedők türelmét, s a média támogatását, amellyel közleményeinket a lakossághoz és a megyénk nehezen járható útjain közlekedőkhöz eljuttatta.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tűzoltó-parancsnokságai a téli időjárással összefüggésben az elmúlt napok során összesen 77 műszaki mentést hajtottak végre, ennek keretében 101 jármű mentését végezték el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK