2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Az LMP mindenhol állított jelöltet

2014. március 07. péntek, 21:37
Címkék:

A kampány és a jelöltállítás eddigi tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatót dr. Paksy Zoltán, a Lehet Más a Politika zalaegerszegi választókerületének képviselőjelöltje. Elöljáróban elmondta: az LMP az ország összes választókerületében - így Zala megye mindhárom körzetében - állított jelöltet, akiket már nyilvántartásba is vett a választási bizottság.

Veszélyben a szabad választás eszméje

Mint fogalmazott: a választópolgároknak ezzel lehetőségük lesz olyan jelöltekre és olyan pártra szavazniuk, akik egyszerre utasítják el mind a bukott, ám most újjáélesztett balliberális koalíciót, és a cinikus Orbán-rendszert. A jelöltállítással kapcsolatban elmondta: szeretnék megköszönni az őket támogató polgároknak, hogy az Orbán-rendszer fenyegető légkörében is vállalták egy valós ellenzéki párt támogatását.

Az LMP szerint a jelenlegi választási törvény nevetségessé teszi a demokrácia egyik legfontosabb alappillérét, a szabad választást, és lezülleszti a rendszerváltozás ezzel kapcsolatos alapelveit.

- A jelenlegi választási törvény ugyanis a sokszínűség hamis álcájával a csalás és visszaélés számos lehetőségét biztosítja, ráadásul a lebukás veszélye nélkül. Az ajánlóíveken szereplő aláírások valódiságát ugyanis senki nem ellenerőzi, maximum az adatok valódiságát. Ezért aki rendelkezik a választópolgárok adataival, az maga is kitöltheti az ívet, és ráhamisíthatja az aláírásokat - mondta a képviselőjelölt. Hozzátette: a zavaros törvény következménye az is, hogy a választás napján egy WC-papír-szerű gurigán kell szavaznunk, hiszen annyi a jelölt és az újonnan alakult kis szervezet.

paksy-kampany

Az LMP ezért arra kéri a választókat, hogy ne hagyják magukat becsapni, és április 6-án menjenek el szavazni egy valós, megbízható ellenzéki szervezetre!

Paksy Zoltán röviden kitért az ukrajnai helyzetre is. Mint fogalmazott: Orbán Viktor politikája szörnyű helyzetbe hozta Magyarországot. EU-ban úgy tekintenek ránk, mint Putyin Oroszországának egyetlen európai csatlósára. Úgy tűnik, hogy megint a rossz oldalra álltunk! Az LMP tiltakozik a kormány efféle külpolitikai törekvései ellen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK