2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Az igazi tanulás most kezdődik”

2014. július 03. csütörtök, 17:48
Címkék:

A zalaegerszegi megyei kórház vezetése harminc több szakterületen frissen végzett dolgozót, köztük huszonkét fő pályakezdő ápolót köszöntött ünnepi rendezvényen, melyen az új-régi munkatársak felesküdtek hivatásukra.

apolok1Felesküdtek hivatásukra a frissen végzett szakápolók 

Dr. Oroszlán Tamás stratégiai igazgató beszédében úgy fogalmazott, olyan szép hivatást választottak, mely a beteg emberek ápolásának örömeit, sikereit és időnként kudarcait egyaránt magában hordozza. Kiemelte, a megyei kórház hosszú ideje jelentős számban tud foglalkoztatni pályakezdő egészségügyi szakdolgozókat, ezért is bízik abban, hogy valóban megszeretik ezt a hivatást. Mint mondta, az igazi tanulás most kezdődik, hiszen amit az iskolapadban tanultak, azt át kell ültetniük a gyakorlatba a betegágy mellett. Arra buzdította a frissen végzett, illetve az új képesítéseket szerzett munkatársakat, hogy használják ki azokat a lehetőségeket, melyeket az intézmény a Pécsi Egyetem oktatókórházaként biztosítani tud.

Kovács Erzsébet ápolási igazgató arról beszélt, hogy a megyei kórházban sokéves hagyományra tekint vissza a már hivatalosan is az intézmény állományába tartozó munkatársak köszöntése, ugyanis minden ember életében fontos mérföldkő, amikor pályát választ, ahogy az is, amikor a választott szakmában elhelyezkedik. A munkához kitartást és felelősségteljes hozzáállást kívánt.

apolok2

Tóthné Födő Gyöngyi oktatásszervező a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Szervezete nevében szólt a jelenlévőkhöz. Mint mondta, az idén tízéves fennállását ünneplő szakmai önkormányzat azért jött létre, hogy a szakdolgozók társadalmi és erkölcsi elismerését magasabb szintre emelje. Kitért arra, hogy a frissen végzettek jó elméleti ismereteket szereztek a képzéseken, ugyanakkor fejleszteniük kell megszerzett tudásukat a kórházon belül szervezett szaktanfolyamokon.

A huszonkét új munkatárs a Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola és Szakiskola érettségire épülő hároméves OKJ-es ápolóképzőjét végezte el. Az intenzív és anesztézia, pszichiátria, szívsebészet, onkológia, szülészet, gyermekosztály, pulmonológia, neurológia, krónikus belgyógyászat és általános sebészeten segítik a betegápolást.

apolok3

Tóth Petra érdeklődésünkre elmondta, a neurológiai osztályt, mint szakterületet azért választotta, mert nagypapája korábban agyvérzést kapott, és segíteni kíván a hasonló súlyos kórképben szenvedő betegeken. A pályaválasztás családi indítatásból ered, valamennyi családtagja ezen a területen dolgozik, nővére például gyógytornász. Annyira megkedvelte a szakmát, hogy mást nem is tud elképzelni. Később el szeretné végezni a diplomás ápoló képzést.

A Hahóton lakó Rácz Tamás a nagykanizsai Lövey Klára Gimnázium és Szakközépiskolában érettségizett. Elmondta, az általános iskola felső tagozatosaként elsősegélyszakköre járt. Már akkor megtetszett neki ez a hivatás, ezért jelentkezett érettségi után a zalaegerszegi Deák-szakközépiskola OKJ-es ápoló képzésére.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK