2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Az idősek otthonában a szeretet ünnepén

2014. december 29. hétfő, 10:14
Címkék:

Az idősek lakók szinte mindent megkapnak az intézményben, csodálatos környezetben élnek, minden igényt kielégítő szobákban laknak, de karácsony táján mégis előfordul, hogy könny szökik a szemükbe. A család hiánya fájdalmas érzés.

Ersek183

Dr. Márfi Gyula érsek volt a vendégük

- Valóban, a karácsony nehéz időszak az itt élők számára - kezdte Dallos Rita, a hévízi Szent Lukács Idősek Otthonának intézményvezetője. - Több éves tapasztalatunk, hogy a közös program sokat segít, ezért lehetőség szerint minél több ilyen eseményt szervezünk. A decemberi adventi programok, a betlehemi játék vagy a karácsonyi műsor is azt szolgálja, hogy a lakóinknak értékes, jó programot adjunk.

Egyházi intézmény lévén dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, Medveczky Miklós érseki titkár, Kiss László kerületi esperes és Bedy Imre káplán is részt vett az ünnepségen.

Dr. Márfi Gyula rövid, de szívhez szóló bevezetője után máris megkezdődhetett a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar adventi koncertje. Ezután következett a nap fénypontja, az intézmény dolgozóinak a karácsonyi műsora.

Othon235

- Már több, mint fél évtizedes hagyomány nálunk, hogy dolgozóink műsort adnak az itt lakók számára - tudtuk meg Dallos Ritától. - Hónapokkal ezelőtt megkezdődött a felkészülés, hatalmas a várakozás, ennek az eseménynek mindig kedvező a fogadtatása. Azt vettük észre, ha több olyan esemény van, ami foglalkoztatja az otthonban élőket, kevesebb a konfliktus, egyszerűen könnyebb itt az élet.

A műsor mellé Szent Lukács logós ételhordó boxot kaptak az otthon lakói. - A szeretet többet ér, mint az ajándék, de örömöt azoknak tudunk szerezni, akiket szeretünk. - osztotta meg velünk gondolatait Dallos Rita.

Otthon174

A jókedvű és mosolygós Győri Éva első pillanatra inkább alkalmazottnak tűnik, mint az otthon lakójának. A karácsonyi műsor után szívesen beszélgetett velünk.

- Az egyik legjobb döntésem volt, hogy ide költöztem, Igazán szeretek itt lenni,kedvesek a nővérek, törődnek velünk. Gyönyörű a környezet és azt a kezelést kapjuk, amire szükségünk van. Válogathatunk a programok között. Nekem a dolgozók műsora tetszett a legjobban. Persze, elfogult vagyok, mert jól ismerem és kedvelem őket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK