2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Átadták a Zalaegerszegért-díjakat

2012. december 13. csütörtök, 20:32
Címkék:

Kilenc magánszemély és egy szervezet tevékenységét jutalmazta idén a város Zalaegerszegért-díjjal. Az elismeréseket december 13-án, ünnepi közgyűlés keretében adták át. A díjat 1993 óta olyan személyek és szervezetek vehetik át, akik a város építésében, fejlesztésében, művészeti, kulturális-, vagy sportéletében, illetve egészségügyi vagy szociális szolgálatában példaértékűt alkottak.

zeg-dij

A Díszteremben rendezett ünnepségen Csapó József nyugalmazott középiskolai tanár, Hájas László, a volt Gelka nyugalmazott vezetője, Jagasics János gépészmérnök, Jákov Szemjonovics Csernyák, Szurgut város volt alpolgármestere, Magyar Gyuláné, a Gondozási Központ nyugalmazott vezetője, Dr. Ribiczey Pál főorvos, volt alpolgármester, Sebestyénné Gyuk Marianna védőnő, Skrabut Éva, a Zala megyei Népművészeti Egyesület elnöke, Sümegi Pál, a Zala megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség nyugalmazott igazgatója és a Helikon Táncklub vehetett át elismerést.

Gyutai Csaba polgármester a díjazottakat köszöntve elmondta: Magyarország bővelkedik talentumokban, elég ha csak a tudomány bizonyos területeire, a sportra, vagy a művészetekre gondolunk. Sok magyar vitte hazánk jó hírét szerte a világba is. Ugyanilyen fontos azonban, hogy elismerjük az itthon maradottak teljesítményét, hiszen a saját közösségünket is erősítenünk kell. "Tükék" - vagyis tősgyökeres zalaiak - és betelepülőkből lett lokálpatrióták alkotják ezt a közösséget. Az általuk kifejtett alkotótevékenység és közös munka viszi előre évről évre a várost. Az önkormányzat számára pedig évtizedek óta fontos, hogy elismerje és jutalmazza az arra érdemes polgárokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK