2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Átadták a konyhát az Egervári Várkastélyban

2015. augusztus 09. vasárnap, 13:58
Címkék:

Több száz főt is ellátó korszerű konyhát létesítettek az Egervári Várkastélyban. A beruházásra a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 30 millió forintot nyert az intézmény, melyet kóstolóval egybekötött avatási ünnepségen adtak át.

varkastely konyha1

Új létesítmények – növekvő turisztikai vonzerő

Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntőjében gyümölcsözőnek nevezte a két település közti együttműködési megállapodást, melynek értelmében a zalaegerszegi polgárok ingyen tekinthetik meg a várkastélyt. Kitért arra is, hogy a programkínálat összehangolása pedig mindkét település idegenforgalmi pozícióját erősítheti. Beszélt az egervári várkastély 2013 őszén befejezett komplex felújításának jelentőségéről, az üzemeltető pályázati sikereiről, mely újabb beruházásokat eredményez. Ezek egyike a konyha létesítése, mely tovább növeli a várkastély turisztikai vonzerejét.

Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere kiemelte, a melegkonyha kialakítása a várkastély továbbfejlesztésének nagyon fontos állomása. A különféle rendezvények valamint a nyári várszínház programjai alkalmával igény mutatkozott a vendéglátás eme formájára, "melynek a mai naptól nem lesz akadálya". Megemlítette, hogy egy újabb pályázati eredményeknek köszönhetően augusztus 15-én átadják a várkastély mellett létesített kemencés színt és rendezvényteret. Mint fogalmazott, mindez akkor válik teljessé, ha a szálláshelyek átadása is megtörténik várhatóan ősszel.

varkastely konyha2

Németh-Gotthárd József, a Várkastély kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy ezen örömteli állomásig eléggé hosszú utat tettek meg. Felidézte, hogy az önkormányzat annak idején magára vállalta az országosan is kiemelkedő jelentőségű reneszánsz várkastélyt renoválását. Ezt követően az önfenntartás feltételeit kellett megteremteni, mert mint mondta, nem vannak abban a szerencsés helyzetben, mint sok, hasonlóan értékes műemléképületet, melyek állami keretből működnek. Nekik a maguk lábán kell megállni.

Kiemelte, nagy segítség számukra Egervár és Zalaegerszeg önkormányzata által nyújtott támogatás, továbbá azok a pályázati projektek, melyek akár a konyha, akár a kemencés szín és rendezvénytér vagy a szálláshelyek létesítését illetve korszerűsítését teszik lehetővé. Ezek a fejlesztések a turisztikai vonzerő növelése mellett hozzájárulnak a fenntartás biztosításához. Tervük a konyha hosszú távú, állandó jellegű működtetése, ezért a közétkeztetési feladatok ellátására is pályázni fognak.

varkastely konyha3

Németh-Gotthárd József úgy vélekedett, az egervári várkastély új létesítményeivel olyan egyedi és különleges kínálatot tud nyújtani a szálláshelyek között, ami méltán számíthat érdeklődésre, legyen szó bármely rendezvényről, vagy találkozóról.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK