2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Átadták a felújított nyugdíjasotthont

2014. december 17. szerda, 09:18
Címkék:

A korszerűsített nyugdíjasotthon avatásával fejeződött be Zalaegerszegen a szociális városrehabilitációs program. A több mint 440 millió forintos projektnek több eleme is volt, ezek közül az egyik legjelentősebb a Kossuth utcai gondozási központ felújítása volt – mondta Balaicz Zoltán polgármester a projekt zárásakor. A 2013 nyarán indult szociális városrehabilitációs projekt célja az volt, hogy a fizikai környezet megújításának hatására élhetőbbé váljon a hátrányos helyzetű településrészek lakókörnyezete.

.

paka bitmap 300

.

paka bitmap 300

szocvaros-rehab 1

Véget ért a szociális városrehabilitációs program

A program során bérlakások, közintézmények újultak meg, de zöldfelület-fejlesztés is történt az érintett területeken. Az elmúlt hónapokban sor került a Petőfi-iskola mögötti tömbbelső rehabilitációjára, ahol parkolók és egy új átkötő út is létesült. Megújult a Szociális Klub, és a nyugdíjasok gondozóháza is. Ez utóbbit ünnepélyes keretek között adták át az ott élő idős embereknek.

Balaicz Zoltán elmondta: a gondozóház 1986-87-ben épült alagútzsalus technikával, ami akkoriban korszerűnek számított. Állaga azóta leromlott, mind az épület homlokzata, mind pedig a belső terei felújításra szorultak. Annál is inkább, mert a városnak nem mindegy, hogy az itt élő idős emberek milyen környezetben töltik mindennapjaikat. A projekt részeként, mintegy 177 millió forintból újult meg az épület. A gondozóház új tetőszerkezetet, hőszigetelt homlokzatot, új nyílászárókat, valamint korszerű villamossági rendszert kapott. Külső és belső festésre és parkrendezésre is sor került.

szocvaros-rehab 2

A cél az volt, hogy az otthonház energiatakarékos és akadálymentes legyen. Mint az a kivitelező cég nevében Burján Richárd ügyvezető elmondta: ez sikerült is, hiszen kiemelt kormányzati támogatással valósulhatott meg a beruházás.

Az épület 57 lakásában élő közel hetven nyugdíjas immár egy megújult, korszerűsödött környezetben töltheti az idei karácsonyt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK