2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Akadálymentesített vízibejáró Gyenesen

2014. július 25. péntek, 14:15
Címkék:

A kerekes székesek, vagy éppen nehezen mozgó idős emberek vízbe jutását segíti az a Balatonon másodikként felépített innovatív mobil úszóstég és egyedi, akadálymentes, hidraulikus elven működő vízi bejáró, melyet a Holiday Sport Centrum Kft telepítetett a Diási Játékstrandra. A magyar kisvállalkozás fejlesztésének köszönhetően immár a mozgásukban korlátozottak is biztonsággal élvezhetik a "magyar tenger" vizét. Az úszóstégen – melyen az akadálymentes bejáró kialakításra került – egyúttal koktélozó kezdte meg működését, mely újszerű élményt kínál a strandoló, vagy éppen a vízpartot élvező vendégeknek.

vizibejaro 1

Attrakció a Diási Játékstrandon

A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt LEADER Térségek közötti együttműködési pályázat keretében átadott új, környezettudatos tervezésű, önállóan kezelhető, gazdaságos és biztonságos üzemeltetésű, segélyhívó berendezéssel ellátott eszköz turisztikai hasznosságáról és értékeiről a júliusi avatóünnepség szónokai szóltak.

Gál Lajos, a nagyközség polgármestere szerint a bruttó 40 millió forintos költségből megvalósított beruházás, mint új turisztikai attrakció, a település magas színvonalú minőségi szolgáltatásainak körét bővíti, miközben munkahelyeket teremt, esélyegyenlőséget növel és az elfogadást is erősíti az emberekben.

Kiss Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az ötletadók kreativitását, a projektpartnerek együttműködését, az innovatív megoldásokat dicsérve szólt arról, hogy a következő időszak uniós operatív programjainak forrásai még inkább haszonélvezőivé teszi a vidéken élőket.

vizibejaro 3

A beruházók részéről Mészáros László, a Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület elnöke azt emelte ki: a helyi közösségformálásban élenjáró Gyenesdiás aktívan részt vett a hatósági környezetet tekintve egyszerűnek nem mondható folyamatok szervezésében.

Tamás Bence, a HSC ügyvezető igazgatója kiemelte: a mintegy 240 ezer fős mozgáskorlátozott honi társadalom, mint potenciális vendégkör elérése az egyedi szolgáltatásnyújtás kapcsán innentől kezdve könnyebb lesz. Az itt megjelenő mozgáskorlátozottak extra vendégéjszakát generálnak, ami közvetlenül és közvetetten is hozzájárul a település bevételeihez, a lakosság jövedelmi viszonyainak javulásához.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK