2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A zalaegerszegi önkormányzat támogatást nyújt a pótfelvételihez

2012. augusztus 03. péntek, 07:04
Címkék:

2012. július 24-én megtörtént a bejutási ponthatárok megállapítása a felsőoktatási intézményekben – közli szerkesztőségünkhöz eljutatott sajtóközleményében Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere

Városunk számára kiemelt jelentőséggel bír a helyi műszaki felsőoktatás, azaz a mechatronikai mérnöki képzés, amely a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetének keretében működik Zalaegerszegen. A jól képzett mérnökök iránt rendkívül nagy kereslet a munkaerőpiaci szereplők részéről és az eddig végzett hallgatók száz százaléka el tudott helyezkedni a helyi, megyei, vagy regionális vállalatoknál (Flextroincs, General Electric, Opel, 3B Hungária, Anton, Pylon, Ruget, Schneider, LUK Savaria, Jabil, stb.).

Az egyetem döntése értelmében a szakon pótfelvételire kerül sor, melynek során a felvett hallgatóknak költségtérítést kell fizetni. A költségtérítés összege 175.000 Ft/fő/félév, amely a jelentkező fiatalok családi, szociális és anyagi hátterét figyelembe véve viszonylag könnyebben vállalható más intézmények díjaihoz képest.

A jelentkezés határideje 2012. augusztus 10.

Mivel a város és a megye kiemelt prioritásként határozta meg a szakiskolai, szakközépiskolai és felsőfokú műszaki (elsősorban gépipari, elektronikai és mechatronikai) képzések támogatását, ezért Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata úgy döntött, hogy az egyetemmel és a közreműködő partner vállalatokkal együttműködve támogatni kívánja a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás hallgatói utánpótlásának biztosítását, méghozzá oly módon, hogy a pótfelvételi eljárás keretében felvételre kerülő valamennyi hallgató esetében átvállalja költségtérítési díjuk teljes első két félévi összegét.

Jó tanulmányi eredmény elérése esetén a költségtérítéses hallgatók az első két félév teljesítése után átkerülhetnek az államilag támogatott kategóriába, így később sem kell térítési díjat fizetniük.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK