2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A rajtvonal mögül, de célba érve

2016. május 08. vasárnap, 17:37
Címkék:

A koraszülött-mentőautó vezetésével indultak el a futók vasárnap tíz órakor a zalaegerszegi Dísz térről, hogy teljesítsék a közel 50 kilométeres távot aprótelepüléseken át a keszthelyi Fő térig. A Futás a koraszülöttekért váltófutáson több mint negyven csapat, és 35 egyéni induló vett részt, köztük olyan neves személyiségek, mint Makai Viktória, a 2015-ös év ultrafutója és Ivan Cudin, a 24 órás futás Európa-bajnoka.

gardosdr lucaval net

Figyelemfelkeltő akció: a koraszülöttekért futottak

Makai Viktória, aki férjével két kislányt fogadott örökbe (a nagyobbikat koraszülöttként), érdeklődésünkre elmondta, csak másodsorban érkezett futóként, sokkal inkább olyan anyukaként van jelen, aki mindennap hálát ad gyermekeiért. Úgy véli, a futás, mint a jellemformálás és akaraterősítés eszköze üzenetértékű olyan fontos tevékenységben, amit a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány végez.

Ivan Cudin (2. kép, kék mezben) Olaszországból többed magával érkezett. Nem először jár Zalaegerszegen, és a Balatont is már körbefutotta. Elmondta, mikor megtudta Bérces Edittől, milyen célt szolgál a futás, azonnal igent mondott. Roberto Andreattor és Manlio Balloca szintén örömét fejezte ki, hogy a futással támogathatják a zalaegerszegi alapítvány célkitűzéseit.

ivan cudin

Dr. Velkey György, a budapesti Bethesda Református Gyermekkórház főigazgatója (3. kép, balról a második) fontosnak nevezte a civil társadalom megszólítását. Mint mondta, működésükben jelentős segítséget nyújt kórházuk alapítványa, amely nélkül sem építkezést, sem eszközfejlesztést, sem pedig közösségi programokat nem tudnának megvalósítani az intézményben, amely a súlyosan égett gyermekek ellátásában centrumszerepet tölt be az országban.

Dr. Gárdos László, a zalaegerszegi megyei kórház gyermekosztályának főorvosa köszöntötte a gyülekező futókat. Arra hívta fel figyelmüket, hogy a táv Zalaegerszeg és Keszthely között azt az utat szimbolizálja, amit a koraszülött-mentőautó az év 365 napján megtesz. Mint mondta, Einstein is lehet egy koraszülöttből, és Zalaegerszegen él egy kislány, Fehér Luca, aki 900 grammal született és most duatlonban és úszásban korosztályos bajnok (1. képen a főorvossal). Hangsúlyozta, a koraszülöttek a rajtvonal mögül indulnak, de a célban gyakorta megelőzik az egészségeseket.

Bérces Edit ultramaratoni futó, világcsúcstartó, világ- és Európa-bajnok, a rendezvény fővédnöke történelmi eseménynek nevezte a jótékonysági futóversenyt, ami az első olyan verseny, melynek mezőnye legtávolabb fut el Zalaegerszegtől.

bethesda

A futókat a keszthelyi Fő téren tapssal, örömujjongással és persze oklevéllel és éremmel várták. Kimerülten, de boldogan érkezett be a Zalaegerszegi Polgármesteri Hivatal Futokraták 10+1 főből álló csapata is (4. kép). Menedzserüknek, Gecse Péter alpolgármesternek jutott a megtisztelő feladat: a Dísz téren ő indította el a menetet a rajtzászló meglengetésével. Péter Gyöngyi kommunikációs szakreferens elmondta, a váltópontokon harapnivaló és frissítő várta őket, az érdeklődő lakosoktól pedig buzdítást kaptak. A nemes cél érdekében az egész futást jó hangulat és az összetartozás érzése jellemezte.

futokratak

A koraszülöttek az élet legkeményebb harcosai, véli Németh Diána, a Zalaegerszegi Televízió szerkesztő-riportere, aki 7,2 kilométert vállalt be Nemesapáti és Bezeréd között, de az utolsó etapot is teljesítette. Részvételével a Spartan Race Group megyeszékhelyi csapatát erősítette, amely a keszthelyi futókkal együtt a legnagyobb létszámú csapatot képviselte a váltófutásban.

A Másodszor is célba érünk! jótékonysági futás célja a figyelemfelkeltés és a támogatók megnyerése volt, hogy korszerű eszközpark birtokában minél több koraszülött babát és beteg gyermeket tudjanak megmenteni, meggyógyítani a zalaegerszegi megyei kórház gyermekosztályán.

Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány számlaszáma: 11749008-20181978- 00000000

Adószáma: 18019137-2-20

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK