2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A közigazgatás átalakításáról

2012. május 16. szerda, 15:52
Címkék:

Az Egerszeg Fesztivál keretében, a nagyszínpadon dr. Szabó Erika a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a két zalai kormányablak huszonötezredik ügyfelét, Wágner Krisztinát köszöntötte. Az eseményen részt vett Rigó Csaba kormánymegbízott, és Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere.

A 25 ezredik ügyfelet köszöntötte az államtitkár

Ezt követően az államtitkár sajtótájékoztató keretében beszélt a közigazgatás területi átalakításáról, melynek lényege, hogy a jövő év végéig kialakítják az egyablakos ügyintézést a járási székhelyeken, illetve ott, ahol okmányiroda működik. Ez azt jelenti, hogy az országban mintegy háromszáz helyszínen lesz kormányablak. Jelenleg 29 helyen - minden megyeszékhelyen - működik kormányablak, 61 ügykört intéznek. Tavaly óta 352 ezren fordultak meg a kormányablakokban és mintegy 800 ezer ügyet intéztek. Dr. Szabó Erika hangsúlyozta: az államigazgatás legkisebb egysége lesz a járás és nem az 1983-ban megszűnt rendszert, fogják visszaállítani. Választott testületek nem lesznek, a változtatások nem érintik az önkormányzati jogokat.

Rigó Csaba arról beszélt, hogy Zalában hat járás kialakítása történik meg jövő év január elsején. A megye tíz városában várható kormányablak kialakítása, és a járási székhelyeken a tervek szerint tizennégy ügyfélpult várja majd az ügyfeleket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK