2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A katamarán újra a habokat szeli

2012. május 14. hétfő, 06:39
Címkék:

A 2012. februári sportgálán "Keszthely Város legjobb csapata" címet hódította el a HUN CAT vitorlás legénysége. Rajnai István, Büki Gábor, Csányi Máté, Tompa Tamás, Büki Zsolt, Regős Roland és Bagyó Áron. Az ő közreműködésükkel, no meg egy erős daru segítségével május derekán a József Attila Sport Egyesület (KJAVSE) kikötőjében tették vízre a Magyar Tenger leggyorsabb katamaránját. "A különleges méretű, kéttonnás, kéttestű hajó felkészült legénysége idén is eredményes szezonban reménykedik"- nyilatkozta Rajnai István, csapatvezető.

katamaran 1

A lelkesedés megvan, már csak jó szél kell!

Az élénk médiaérdeklődéssel kísért vízre tételi ünnepségen Keszthelyt Pálinkás Róbert alpolgármester képviselte, de rajta kívül több érdeklődő és iskolai osztály is megtapsolta, ahogy a téli pihenője után a kicsinosított hajótest megérinti a Balaton lágy hullámait.

katamaran 2

A Keszthely - Kenese tavalyi időrekord megszerzői nevében a hajótulajdonos kapitány kiemelte: több rangos versenyen szeretnék megmérettetni magukat. Bizonyítani akarnak a Pünkösdi Regattán, a Fehér Szalag megmérettetésen, de a leginkább várt esemény, a legpatinásabb tókerülő verseny: a Kék Szalag, melyen idén már több testű hajók is indulhatnak. A teljes vitorlacsere a szezon kezdetére még nem lett kész, de reménykednek abban, hogy a költségek előteremtését segíti majd egy jó szponzor, ezért több ötlet megvalósítását is számba vettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK