2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A játék az ő világuk

2013. október 15. kedd, 19:40
Címkék:

Miről beszélgethetett 1963-ban egy édesanya kislányával, miközben az óvodából készülődtek hazafelé? Na, és most, 2013-ban? Az ötvenévnyi különbséget illusztrálta az a két rövid, tréfás jelenet, melyet a Kosztolányi téri Óvodában adtak elő szülők, gyerekek és óvónők. Az intézmény 50. születésnapját ünnepelte az elmúlt héten.

ovi

Ötven éves a Kosztolányi téri ovi

A változás nyilvánvaló, és nemcsak a divat miatt. Az ovisoknak most már nem kell vörös zászlót lengető ünnepségekre készülniük, viszont a szülők, sőt a gyerekek is sokkal elfoglaltabbak, mint a 60-as években. Vacsorafőzés helyett pedig lehet pizzát is rendelni.

Novákné Borsos Ildikó, a belvárosi II. számú óvoda vezetője a személyes kapcsolatokra, és az apró emlékekre helyezte a hangsúlyt, az egykori kollégákat köszöntve. Mint mondta: el lehetne mesélni számokkal is az elmúlt ötven esztendőt, de sokkal fontosabb, hogy inkább minden a gyerekeket idézze. Versek, dalok, mondókák, csendespihenők, és cipőfűzések - bár a világ sokat változott, ezek a dolgok állandóak maradtak. Az igazgató, és a Kosztolányi téri tagóvoda vezetője Pödörné Hajdú Ibolya virággal köszöntötték a már nyugdíjba vonult elődöket.

A jubiláló intézménynek gratulált Gyutai Csaba polgármester is, aki mint fogalmazott - utalva a két korszakot idéző játékos jelenetre - nem muszáj már óvodás korban tudóst nevelni a gyerekekből. Nagyon sokan már kiskorban különórákra járatják lányaikat, fiaikat, pedig sokkal jobban tesszük, ha meghagyjuk nekik a játék világát. Az az ő közegük - mondta. Annál is inkább mert játék során tanulnak meg kapcsolatokat építeni és eligazodni a mindennapok rejtelmeiben.

A születésnapi ünnepség kulturális műsorral és fogadással zárult, ahol Balaicz Zoltán alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője mondott pohárköszöntőt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK