2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A fiatalok helyben találjanak otthont

2014. augusztus 18. hétfő, 06:56
Címkék:

Fecskeházat adtak át Zalacsányban. A település önkormányzata az épület kialakítására a Zala Termálvölgye Egyesület Leader pályázatán közel 10 millió forintot nyert, melyet 2,6 millió forint saját erővel egészített ki.

fecskehaz2Fecskeházat adtak át Zalacsányban 

Nagy Lászlóné, Zalacsány polgármestere köszöntőjében elmondta, a projekt célja a fiatalok helyben tartása, elvándorlásuk megakadályozása. A fecskeház létesítése hozzájárul ezen szándék teljesüléséhez, mert elsősorban a helyi fiatal diplomás végzettségű családok számára biztosít lakhatási lehetőséget nyílt pályázat útján. A lakóépület átadása éppen emiatt számít jelentős eseménynek a település életében.

A kivitelezés során egy meglévő önkormányzati épületet újítottak fel kívül-belül. A tetőszerkezetet újjáépítették, kicserélték a víz- és villamos hálózatot, valamint a fűtési rendszert. A tágas lakóépület valamennyi helyisége új esztétikus burkolatot kapott.

fecskehaz1

Manninger Jenő országgyűlési képviselő avatóbeszédében azt hangsúlyozta, az egyik legfontosabb és egyben a legnehezebb feladat, hogy a falvak megtartsák képzett fiataljaikat, és helyben biztosítsák számukra jövőjük megteremtésének lehetőségét. Ezt a szándékot segíti a fecskeház kialakítása, melyhez gratulál Zalacsány önkormányzatának. Mint fogalmazott, ilyen épületekre nagy szükség van az egész országban, mert a diplomás fiatalokat kecsegtető ígéretekkel Európa nyugati országaiba csábítják el, ezért segíteni kell őket a visszatérésben.

Végül kiemelte, hogy Zalacsány a megye egyik legdinamikusabban fejlődő települése, ahol az utóbbi években jelentős beruházások valósulnak meg. A kormány átvállalta a település adósságállományát, így az önkormányzat bevételeit további fejlesztésekre fordíthatja.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK