2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A balatoni üdülőkörzetért

2012. május 07. hétfő, 17:18
Címkék:

A Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) keretében 144,84 milliárd forint áll rendelkezésre 2007-2013 között, amelynek 90 százalékát már meghirdették. Az uniós pénzek osztása folytatódik: a legsikeresebb a telephelyfejlesztésre beadott és nyertes, valamint a vállalkozói támogatások voltak. Sok zalaegerszegi, nagykanizsai, és egyéb településen működő cégek pályáztak sikerrel.

– Most kiírásra került a balatoni üdülőkörzetre vonatkozó, úgynevezett "turisztikai vonzerő pályázat", mintegy 2,6 milliárd forintos kerettel. Ettől várjuk a Balaton melletti partsétány fejlesztését, egyéb fürdőfejlesztéseket, valamint különböző, a turisták igényeihez kapcsolódó, önálló vonzerőt biztosító vállalkozások pályázatát – tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely és térségének országgyűlési képviselője. Hozzátette: a pályázaton kívül megjelent a turisztikai kiemelt projektek kiírása is, ebben Zala megyéből elsősorban a hévízi gyógyfürdő és a Festetics kastély tud részt venni. Az igény a régióban ugyanakkor lényegesen több lesz, mint amennyi pénz áll rendelkezésre. 

Mint elmondta, jelenleg is vannak pályázati lehetőségek a mikro-vállalkozások számára. Tízmillió forintot lehet nyerni ingatlanra-és eszközbeszerzésre, valamint megújult energiára is házanként 800 ezer forint áll rendelkezésére annak, aki sikeres pályázatot nyújt be.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK