2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vízkezelési oktatási központ Nagykanizsán

2014. június 29. vasárnap, 16:17
Címkék:

A veszprémi Pannon Egyetem a nagykanizsai Hidrofilt Kft.-vel, illetve a dél-zalai város önkormányzatával együttműködésben vízkezelési kutató és oktatási központot kíván létrehozni Nagykanizsán. A kezdeményezésről legutóbbi ülésén tárgyalt a megyei jogú város közgyűlése, amely 20 millió forintos hozzájárulásról döntött.

vizkezeles

Víztisztító mérnöki képzést indítanak 

A Pannon Egyetem mérnöki kara és nagykanizsai kampusza a vízkezeléssel nemzetközi szinten foglalkozó Hidrofilt Kft.-vel nemrég dolgozta ki és indítja el szeptembertől a víz- és szennyvízkezelő rendszereket üzemeltető szakmérnöki képzését. A Magyarországon eddig egyedülálló szak iránti érdeklődés alapján azt is vizsgálják, hogy a képzést angol nyelven is meghirdetnék, a vízkezelési cég ugyanis Indonéziában és Srí Lankán már előrehaladott tárgyalásokat folytatott erről.

Az egyetem és a társaság közös munkájára, illetve Nagykanizsa önkormányzatának részvételére alapozva a három partner víztisztítással, vízkezeléssel foglalkozó kutatási-fejlesztési, illetve oktatási tudásközpont létrehozását határozta el.

A közgyűlés keretében Borsos Ferenc, a Hidrofilt ügyvezető igazgatója kifejtette: ez a központ hosszú távon biztosíthatja a vízkezelési iparág nagykanizsai jelenlétét és a szakemberek utánpótlását. Birkner Zoltán, a nagykanizsai egyetemi kampusz igazgatója arról beszélt, hogy a duális formában megvalósuló víztisztító mérnöki képzés sem Magyarországon, sem a környező országokban nem volt eddig, megvalósítása ezért is ígéretes mindhárom résztvevő partner számára.

Cseresnyés Péter polgármester (Fidesz-KDNP) kitért rá: attól is fontos ez a kezdeményezés, hogy a szakmunkásképzéstől a szakmérnökök oktatásáig, vagyis minden szükséges képzési szintet elindítanának Nagykanizsán, ami a foglalkoztatási lehetőségeket is javítja

(A fotó illusztráció)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK