2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Új burkolat és jelzőlámparendszer

2013. december 06. péntek, 08:14
Címkék:

Határidőre elkészült a zalaegerszegi Stadion utca útburkolatának, és a Balatoni úti kereszteződés jelzőlámpa-rendszerének felújítása. Mint arról már korábban beszámoltunk a Balatoni út - Stadion utca - autóbuszpályaudvar útcsatlakozása közötti területen, mintegy 60 méter hosszan zajlottak útfelújítási munkák az elmúlt hetekben. A lakók kezdeményezésére indult el a rekonstrukció, melyet az önkormányzat finanszírozott. A közel 8 millió forintos beruházást az indokolta, hogy a meglévő aszfaltburkolat a sűrű autóbuszforgalom miatt elhasználódott; töredezetté, kátyússá vált - mondta a felújított szakasz ünnepélyes átadásán Gyutai Csaba polgármester.

stadion-atadas 2

Megújult a Stadion úti csomópont

A munka során kiderült, hogy az ivóvízvezeték szivárog, emiatt az útburkolat teljes szélességében ki kellett váltani a fővezetéket. A csomópontban átépítésre került a burkolat a teljes pályaszerkezettel, és térkő réteget is kapott az útszakasz. A szakemberek szerint ez a burkolat jobban ellenáll majd az autóbuszforgalom kihívásainak.

Megújult a kereszteződés jelzőlámparendszere is. A mágneses és videódetektoros irányítással ezután a forgalom vezérli majd a jelzést, és nem pedig fordítva.

stadion-atadas 1

Balaicz Zoltán, a térség önkormányzati képviselője köszönetét fejezte ki az iránt, hogy határidőre elkészült a munka. Örül a rekonstrukciónak, hiszen - mint mondta - nagyon sok panasz érkezett az itt lakóktól a kátyús, vizes útburkolat miatt, ami már a gyalogosok áthaladását is nehezítette.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK